Zde může být vaše reklama.

Změna pro Prostějov představuje vtipnou verzi Člověče nezlob se, rozesmála město

Změna pro Prostějov představuje vtipnou verzi Člověče nezlob se, rozesmála město

21. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Absolutní volební hvězdou letošních komunálek se stává prostějovské hnutí Změna pro Prostějov. Ve svých předvolebních novinách zveřejnili na straně 4 volební verzi Člověče nezlob se, kdy každé políčko představuje některého z místních politiků a při návštěvě tohoto pole následuje specifický úkol.

videoprojektory web

"Zaplať a můžeš házet dvakrát. Zaplať víc a můžeš házet čtyřikrát!" si může přečíst účastník hry, pokud se dostane na políčko Jiří Pospíšil. Naopak některá pole hráče brzdí: pole lídryně místní ODS Milady Sokolové vyřazuje hráče na jedno kolo ze hry. "Vaříš polívku pro bezdomovce. Jednou neházíš," říká.
Některé hlášky jsou vtipné, jiné mírně na hraně. Tím bylo prakticky zaručeno, že hra vzbudí mimožádný ohlas, což se také stalo. Sociální sitě jsou od čtvrtka zahlceny komentáři k tomuto předvolebnímu počinu. "Dvakrát neházíš. Musíš se nejprve poradit s Faltýnkem. Běž na políčko Faltýnek," hlásá například úkol na poli krajského náměstka Jury, jenže hráči budou políčko Faltýnek hledat skoro marně - je totiž klasicky nepřítomen. Podobně výživné je políčko Miroslava Černoška. "Jsi v dobrých rukou krále Miroslava. Neházej a běž rovnou do cíle!", říká hráčům a upozorňuje tak na neobyčejný zákulisní vliv prostějovského sportovního šíbra.
Nejen politikové jsou ale na jednotlivých herních polích: několikrát je na hrací ploše pole s prostějovským aktivistou a redaktorem HV Jakubem Čechem, které naopak znamená "Hraj podle pravidel a žádné úkoly ani mocenské páky se na tebe nevztahují." Jeho určitým protipólem je pole Manthellanu, které vybízí hned k několika operacím: "Nejprve posíláš peníze strranám, pak je účtuješ zpět," naráží hra na krok Manthellanu zaslat všem politickým stranám kromě ČSSD v Prostějově dar ve výši 50 000 korun; strany tyto peníze vesměs vrátily, protože nechtějí mít s Morávkem nic společného.
Ve hře se najdou i náměstci Fišer a Smetana, jakož i primátorka Rašková, nebo "známý" prostějovský novinář Kadlec.
-vb-

Další články