Zde může být vaše reklama.

Podívejte se, kolik berou členové dozorčí rady prostějovské Domovní správy

Podívejte se, kolik berou členové dozorčí rady prostějovské Domovní správy

16. 06. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Již před časem jsme napsali, jak fungují představenstva a dozorčí rady městských firem. Radnice tam ukládají své politické trafikanty, kteří tam pak za to, že párkrát ročně jdou na schůzi, dostávají statisíce ročně. V Prostějově je takových firem hned několik.

Dnes vám exkluzivně přinášíme čísla, na kolik si přidou členové Domovní správy Prostějov. Jedná se o městskou firmu, která spravuje a pronájímá městské byty i nebytové prostory, v gesci však má také správu společenského domu, aquaparku, zimního stadionu či městských lázní.
Vyžádali jsme si informace, kolik brali jednotliví členové dozorčí rady od roku 2010, tedy od předminulých komunálních voleb. Zajímalo nás také, kolikrát ročně se dozorčí rada sešla, abychom měli představu, co taková funkce vlastně obnáší.


Od té doby se ve funkcích vystřídali zejména lidé, které notoricky známe z prostějovské radnice -bývalý náměstek hejtmana Alois Mačák, jehož kariéra skončila kvůli statisícovým darům, které bral od soukromých firem, Pavel Smetana, dnešní náměstek primátorky a dlouholetý prostějovský zastupitel, bývalý starosta Jan Tesař či bývalý zastupitel Jiří Schlesinger.


Vloni začal v dozorčí radě působit také komunistický radní Josef Augustin, soudně uznaný daňový podvodník. Krátce byl členem také jistý Marek Jančík, mladý právník z radničního hnutí Pévéčko, který se do zastupitelstva nedostal. Funkci útěchy si ale dlouho neponechal, z pracovních důvodů v listopadu 2015 rezignoval.
Nově v dozorčí radě působí také sociálnědemokratická zastupitelka Jana Halvadžievová, na kterou nezbylo místo v radě města a která je známá tím, že na zastupitelstva za dva roky, co v něm působí prakticky nepromluvila.
Posledním členem je podnikatel Lukáš Andrýsek, nominant hnutí Pévéčko, pro nějž rovněž dělal volební kampaň. Od radnice má levně pronajmuté reklamní sloupy, ale o tom jindy.

PŘEHLEDNĚ
Jaké odměny berou členové dozorčí rady Domovní správy Prostějov?

dozorčí rada domovní správy

 

-jač-

Další články