Zde může být vaše reklama.

Geriatrické oddělení v Moravském Berouně je v novém

Geriatrické oddělení v Moravském Berouně je v novém

26. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nákladnou rekonstrukcí a modernizací prošla hned dvě geriatrická oddělení, která v pavilonu 1 svého pracoviště v Moravském Berouně spravuje Odborný léčebný ústav Paseka. Projekt s názvem Komplexní program modernizace geriatrického oddělení přišel na 43,2 milionu korun. Realizován byl od loňského října.

Cílem rekonstrukce bylo nejen vybudování ménělůžkových pokojů se sociálním zařízením a tím zlepšení pobytových podmínek hospitalizovaných pacientů, ale i vytvoření zázemí pro personál na lůžkových odděleních,“ uvedla ředitelka Odborného léčebného ústavu Paseka Zdenka Polzerová.

Modernizace se týkala také zajištění lepšího vybavení oddělení – například pořízení polohovacích postelí, které odpovídají stupni mobility a posilují individuální rehabilitační potenciál jednotlivých pacientů.

Významnou součást projektu představovalo vzdělávání zdravotního personálu v oblasti konceptu bazální stimulace, v mezilidské komunikaci – komunikace s nemocnými s různým handicapem a jejich příbuznými, vzájemná komunikaci na pracovišti a v přístupech k duševní hygieně zaměstnanců.

Jeden z největších projektů Programu Zdraví bude slavnostně ukončen 27. září 2016. Na tento den je v Moravském Berouně připravena odborná konference „Nové perspektivy následné péče“ a Den otevřených dveří nově zrekonstruovaných oddělení Odborného léčebného ústavu.

-age-

Další články