Zde může být vaše reklama.

V Domově důchodců v Mohelnici zasahuje hospodářská kriminálka, ředitel údajně o ničem neví

V Domově důchodců v Mohelnici zasahuje hospodářská kriminálka, ředitel údajně o ničem neví

08. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hospodářská kriminálka zasahuje v těchto dnech v Domově seniorů v Mohelnici. Policie zásah potvrdila, nechce jej ale prozatím dále komentovat. Ředitel Junek tvrdí, že o ničem neví a nikdo z policie s ním o celé věci nemluvil.

videoprojektory web

„Mohu v současné době pouze potvrdit, že prošetřujeme hospodaření tohoto domova důchodců. Prozatím nebudeme k případu z taktického hlediska poskytovat bližší informace,” sdělila na náš dotaz policejní mluvčí Ivana Paroulková.
Mlčením zahalený policejní zátah může souviset s nedávnou chybou při vyúčtování krajské dotace na provoz sociálních služeb ve městě. Město tehdy muselo dotaci vracet a částku 642 tisíc korun dohradit Domovu seniorů ze svého rozpočtu. Situace měla za následek zadání externího auditu a finanční postih ředitele Karla Junka. Ten před několika měsíci  chybu přiznal. „Situace vznikla administrativní chybou. Položky na energie a platy pracovnic úklidu byly řádně doloženy pracovníkům kontroly Olomouckého kraje. Ti však sdělili, že se jedná o takzvané neuznatelné položky, které přímo nesouvisí s pečovatelskou službou a nemohou bıt vyúčtovány v rámci poskytnuté dotace,“ vysvětlil tehdy pro zpravodajský server 24zpravy.com.

Ředitel Junek neví, o co se nyní jedná
Ředitel mohelnického Domova seniorů Karel Junek údajně o věci nic podrobného neví. „Pokud se vám k tomu policie vyjádřila, čerpejte z jejich zdrojů. Já o tom nic nevím. Nějaký blázen podal někde nějakou informaci, policie tu byla a vzala si koupie nějakých faktur. Se mnou nikdo nejednal a nemluvil,” sdělil Karel Junek na náš dotaz.
-vb-

Další články