Zde může být vaše reklama.

Do Olomouce v srpnu zamíří tisíce mladých katolíků z celé ČR

Do Olomouce v srpnu zamíří tisíce mladých katolíků z celé ČR

25. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomouc bude v létě hostit 6. celostátní setkání katolické mládeže, ve dnech 15. – 20. srpna na něj zamíří tisíce mladých lidí z celé České republiky. Program pro ně připravují už nyní stovky dobrovolníků, přímo v Olomouci jich v srpnu bude pomáhat asi 700.

Pro mladé účastníky se chystají přednášky, workshopy, koncerty, diskuze, i různé sportovní aktivity. Přijede také většina českých a moravských biskupů, účast přislíbily také některé významné osobnosti z kulturního i politického prostředí.Nad akcí převzali záštitu primátor města Antonín Staněk, olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller.

„Těším se na setkání a diskuze s mladými, kteří v rámci celostátního setkání mládeže v Olomouci obohatí naše město o dobrou náladu, radost ze života, nápady a vize mladé generace. Olomouc, jako duchovní centrum Moravy jim,věřím, bude dobrou inspirací i pozornou hostitelkou,“ zhodnotil náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

„Tématem letního setkání je „Nebojte se,“ pro mladé to znamená například - nebojte se přijímat rozhodnutí, nebo nebojte se budoucnosti. Mluvit se bude také o rolích muže a ženy nebo o tématu křesťan a společnost,“ shrnul hlavní organizátor akce Jan Balík.

Celostátní setkání se koná jednou za pět let, poslední proběhlo v roce 2012 ve Ždáru nad Sázavou a před tím v roce 2007 v Táboře. Vždy mu předchází celostátní fórum mládeže, kde zástupci mladých lidí diskutují s biskupy o aktuálním dění a problémech, se kterými se potýkají. „Toto fórum probíhá v Olomouci od pátku 24. do neděle 26. února. Závěry budou vydány v neděli a poslouží mimo jiné jako podklad pro Biskupskou synodu o mladých lidech, která se koná v roce 2018 ve Vatikánu,“ uvedla tisková mluvčí Celostátního setkání mládeže Anna Sýkorová.

-age-

Další články