Zde může být vaše reklama.

Olomouc představí malé i velké hvězdy baletu

Olomouc představí malé i velké hvězdy baletu

09. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V polovině května proběhne v Olomouci mezinárodní soutěžní přehlídka mladých tanečníků v klasickém i moderním tanci. Přivítá největší talenty českých tanečních škol i opravdové mistry svého oboru v čele se sólisty národního divadla a doyenem oboru Vlastimilem Harapesem. Akci uspořádá Baletní studio při Moravském divadle v Olomouci spolu s uměleckým šéfem baletu Moravského divadla Robertem Baloghem.

Gran Prix Dance Olomouc se letos uskuteční podruhé. Loni akce přivítala přes tisíc návštěvníků, když hostila žáky 12 tanečních škol. Bude se konat v Regionálním centrum v Olomouci.

Dvoudenní akce začne v pátek 13. května slavnostním galavečerem tanečních hvězd, které budou k vidění v klasických i moderních choreografiích. Večerem bude provázet Vlastimil Harapes. Největšími hvězdami na parketu budou Michal Štípa a Nikola Márová. Oba jsou prvními sólisty pražského Národního divadla. Galavečer proběhne pod záštitou senátora Martina Tesaříka.

O den později pak bude na programu samotná soutěžní přehlídka. Akce je určena pro účastníky od 4 do 18 let. Ti představí svůj um v klasických i moderních tancích, a to jako sólisté i ve skupinových choreografiích. Organizátoři očekávají účastníky z domácích i zahraničních tanečních škol.

-age-

Další články