Zde může být vaše reklama.

Kinorenze: Bumblebee

Kinorenze: Bumblebee

20. 12. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Že jsou Transformeři vyčpělí? Díky této novince už ne. Autoři vsadili na trochu komornější a lidštější pojetí a udělali dobře. Film má deset tisíc pozitiv a jedno negativum - tím je jakýsi nemastný neslaný pokus o emoce. Žluté auto se o ně snaží a chvílemi vypadá jako raněné koťátko, jenže je to auto a ne kočka. Nejde to.

PremiereCinemas_logo_cervena

Příběh je mnohdy trošku naivní, ale sluší mu to.  Filmaři si toho byli vědomi a převedli tu dětskou naivitu do velikého plus, za nic se neschovávali a stvořili veskrze milý příběh, možná nejlepší Transformery vůbec. Samozřejmě, zůstávají všechny otázky, které celou sérii provázejí od počátku - jak je možné, že všechny ty plechy přežijí pohromadě více než deset vteřin bitek, et cetera.

Největším a nejmilejším překvapením filmu je ovšem hlavní hrdinka Hailee Steinfield. Dvaadvacetiletá herečka má ale už, kromě role v Bumblebee, jednu nominaci na Oscara, ale i roli Julie ve filmové adaptaci Shakespeara, a jednoduše roste ve velkou herečku. Že hned na prahu kariéry narazila na Spielberga, může znamenat mnoho. A jestliže její naivní žlutý Transformer i přes úsilí armády grafiků ty "emoce" stále ještě příliš neumí, ona je zvláda dokonale a za všechny - jak za svého (taky mile naivního) filmového partnera, který se naučil jen jeden výraz obličeje, tak i za všechny ostatní.

-vb-

Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2018, 113 min
Režie: Travis Knight
Scénář: Christina Hodson
Kamera: Enrique Chediak
Hudba: Dario Marianelli

Další články