Zde může být vaše reklama.

Do Olomouce míří Arakain, slaví 35 let existence

Do Olomouce míří Arakain, slaví 35 let existence

05. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Požehnané olomoucké koncertní jaro čeká na jeden ze svých vrcholů. 13. a 14. dubna vystoupí v S klubu skupina Arakain, na kterou jsme čekali několik let. Kapela letos slaví 35 let své existence. Výročí slaví velkolepým turné, které zavítá i do Olomouce. ARAKAIN XXXV DOUBLE TOUR čítá celkem 30 koncertů na 15 místech po celé České Republice.

Arakain totiž v rámci narozeninového tour odehraje na jednom místě vždy hned dva koncerty, ve dvou, po sobě jdoucích dnech. Tour startovalana tradičním místě v Polné u Jihlavy již 3. března. Zcela unikátní je i samotná koncepce tour. Poprvé v historii se Arakain v jednom místě zastaví hned na dva dny, aby odehrál dva, zcela odlišné, koncerty. První koncert bude UNPLUGGED provedení, což bude dokonce poprvé za celých 35 let. „Fanoušci se mohou těšit na oblíbené songy v této originální aranži. Rozhodně však nepůjde jen o přehrávání pomalých skladeb,“ upřesňuje zpěvák Arakainu Honza Toužimský.
Druhý koncert pak bude v thrash metalovém duchu. Kapela se vrátí do doby, kdy se prosadila na pozici leadera v té době vznikajícího československého thrash metalu. „Vyslyšeli jsme opakované prosby fanoušků a v rámci pětatřicetin se vrátíme do doby alb Thrash the trash a Shizofrenie. Bude to jízda! Sekundovat nám bude kapela té doby Kryptor, která slaví pro změnu třicetiny,“ doplňuje kytarista a zakladatel Arakainu Jiří Urban. Připomeňme, že Arakain do nynějška vydal už celkem 21 řadových alb, 7 video nosičů, odehrál více než tisíc koncertů a získal celou řadu hudebních ocenění.
-ms-

Další články