Zde může být vaše reklama.

Jaroslav Hutka se vrací koncertovat do svého rodného města, oslaví také životní jubileum

Jaroslav Hutka se vrací koncertovat do svého rodného města, oslaví také životní jubileum

02. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sedmdesáté narozeniny oslaví 13. května v olomouckém ArtUm centru písničkář Jaroslav Hutka. Vstupenky jsou v předprodejích v síti GoOut.cz, na emailu ticketbooking@seznam.cz, na webu ArtUm Centra a také v Infocentru v podloubí radnice v Olomouci.

Jaroslav Hutka studoval na pražské uměleckoprůmyslové škole. Na konci šedesátých let začal vystupovat s Vladimírem Veitem (Hutka a Veit). Později se svým vlastním hudebním programem, ve kterém mimo jiné popularizoval moravské lidové písničky. Získal si velké množství příznivců, několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku. Byl zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. V roce 1977 se zúčastnil III. festivalu druhé kultury na Hrádečku Václava Havla u Trutnova. Stal se signatářem Charty 77.

Kvůli soustavné policejní šikaně (akce Asanace) opustil v říjnu 1978 Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se 25. listopadu 1989 vrátil a stejného dne již zpíval na manifestaci Občanského fóra na Letenské pláni. Postupem času se z něho stal kritik české postkomunistické demokracie.

Dnes si vydává svou tvorbu sám. Vypaluje si CD na svém domácím počítači, sám si kreslí a tiskne obaly a sám je prodává nebo rozdává na svých koncertech. Svou edici pojmenoval „Samopal“ a dal si za úkol vydat veškerou svou tvorbu na CD.

21. dubna oslavil své 70. narozeniny a v těchto dnech také vydává své nové dvojCD pod názvem "Sladké žluté".

-ms-

Další články