Zde může být vaše reklama.

Pátý ročník Letiště festivalu byl letos v duchu elektroniky, jazzu, divadla a ohně

Pátý ročník Letiště festivalu byl letos v duchu elektroniky, jazzu, divadla a ohně

16. 07. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jak organizátoři slibovali, letos Letiště festival opravdu bořil hranice. Na rozdíl od loňského ročníku areál neohraničovaly ploty. Tím tak vzrostla uvolněná atmosféra, kterou si všichni užívali. Na podiu se vystřídali kapely z České republiky, Slovenska nebo JAR. Jednou z nich byla kapela Nina Rosa, Used to be a sofa nebo Gerald Clark, který přijel zahrát blues z Jihoafrické republiky.

obi banner

Happening Letiště (jak akci nazvali organizátoři) se hodně změnil. To bylo vidět hned při příchodu. Žádné ploty, známé kapely kapely se nahradili těmi neznámými či méně známými zvučnými interprety. Takový byl pátý ročník na letišti v Drahotuších.

Neznámé kapely a umělecké skupiny

Na podiu se vystřídali kapely z České republiky, Slovenska nebo JAR. Jednou z nich byla kapela Nina Rosa, Used to be a sofa nebo Gerald Clark, který přijel zahrát blues z Jihoafrické republiky.
Nechyběly ani umělecké skupiny jako Chaos a Lesmír, které se postaraly o zábavu v podobě malování neonovými barvami na tělo či představení s ohněm.

„Jsem rád, že jsem tady. Letos je to úplně jiný než vloni. Opět jsem objevil další kapely, které zařadím do svého přehrávače," svěřil se nám jeden z návštěvníků, který na festival Letiště přijel s přáteli.

Sobotní chvilka s Improu a pálení jelena

V sobotu pozdě odpoledne si podium převzali mladí divadelníci pod názvem Impra. Tento divadelní projekt je známý tím, že herci improvizují. Veškeré akce vznikají až na jevišti. Návštěvníci tak byli svědky jedinečného a nezapomenutelného představení, u kterého se všichni dobře bavili.

Pár minut před půlnocí se všichni sešli okolo jelena, kterého postavili členové Chaosu. Tím začala další show – rituální pálení jelena. Během tohoto rituálu se opět představili umělci s ohněm, čímž skvělou atmosféru ještě umocnili. Festival na letišti v Drahotuších tak pomalu, ale jistě mířil ke konci

Další články