Zde může být vaše reklama.

Tamara Hegerová: Byla jsem v pravý čas na pravém místě

Tamara Hegerová: Byla jsem v pravý čas na pravém místě

05. 08. 2014 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Poznáte ji podle toho, že nosí téměř vždy pruhované tričko. Prý jich má doma devatenáct, ale na rozhovor s námi přišla bez něj. Vždycky pozitivně naladěná Tamara Hegerová zařizuje všechny olomoucké koncerty světových hvězd a osobně se o ně ráda stará.

Jak se člověk k takové práci dostane?

Po haluzi. Měla jsem štěstí. Když jsem se po mateřské dovolené vracela na náš odbor na radnici, byla tam už spousta věcí jinak. Pomáhala jsem s agendou jedné kolegyni, která odcházela do Hranic. Po jejím odchodu jsem projevila zájem pracovat na kultuře a tu práci jsem dostala. Vždycky jsem si myslela, že by mě to bavilo, ale netušila jsem, že mě to bude bavit takhle moc. Byla jsem v pravou chvíli na pravém místě.

 

Které osobnosti hudebního světa už máte za sebou?

První akce, na které jsem pravovala za město v technické produkci, byl koncert Suzanne Vega, kterou sem přivezl David Hrbek. Tím to celé začalo. Samozřejmě je to za ta léta obrovská spous-ta českých kapel, José Cura, Paco de Lucia. Byly i nepříjemné zážitky - například Anna Popovic. Byl to organizační průšvih, hlavně co se týkalo zvuku. Anna měla hvězdné manýry a do niče-ho si nenechala mluvit. Pak se jí to ani moc nepovedlo. Ale z devadesáti devíti procent jsou ti umělci moc milí a pohodoví lidé.

 

Jak se s umělci komunikuje? Mívají třeba speciální přání? Dodržují zákaz nekouřit na radnici?

Jak kdo. Většinou jsou zlatí. Ovšem nebudu říkat, co musel shánět Dušan Neumann pro jednu nejmenovanou dívčí rockovou kapelu, aby ho náhodou nezadrželi. Pokud jde třeba o to kouření, většina z nich si dá říct, že se na radnici nesmí. Pouze J.A.R jsou ta-ková svérázná parta, ale to bylo spíš takové špičkování. Jinak samozřejmě zahraniční interpreti jsou o kousek náročnější, než ti čeští - co se týká ubytování, cateringu. Češi si vystačí s nějakou večeří a pivem nebo vínem. Tvrdím, že všichni musejí být úplně spokojení, a schopný produkční musí být schopný rychle zaimprovizovat.

 

Co nyní chystáte?

Hlavně Dny evropského dědictví, v rámci programu bude v pátek opera na náměstí. Letos Noc na Karlštejně.

 

A kdo bude napřesrok následovat Elinu Garanču jako hlavní hvězda sezóny?

To ještě nevím.

-vb,mh-

Další články