Zde může být vaše reklama.

Španělský výtvarník a tatér Zz. Rock, legenda madridského graffiti, tetuje v Olomouci

Španělský výtvarník a tatér Zz. Rock, legenda madridského graffiti, tetuje v Olomouci

07. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V rámci Dnů evropského dědictví dnes začal největší tuzemský Festival streetartu. Do Olomouce přitáhl naše i zahraniční umělce a jejich velkoformátové produkce ve veřejném prostoru. Největším lákadlem je tatér Zz. Rock, který si do Olomouce přijel nejen zamalovat v rámci letošního Streetart festivalu, ale zájemci mohou zakusit jeho dovednost na vlastní kůži.

videoprojektory web

Největší streetartový festival v Česku začal dnešním dnem v Olomouci. Oslava pouličního umění potrvá do neděle v rámci Dnů evropského dědictví.

Festival se neobejde ani letos bez velkoformátových produkcí ve veřejném prostoru takzvaných murálů na Velkomoravské ulici. Lákadlem nejen pro fanoušky streetartu bude příležitost zakusit na vlastní kůži dovednost výtvarníka a tatéra Zz. Rocka, který v rámci festivalu uspořádá veřejnou "Tattoo Session" – provizorní tatérský salon v prostorách komunitního centra Galerie W7 A. Je to jedinečná příležitost nechat si vytetovat kousek umění od mistra v oboru. Cena za tetování se bude pohybovat v rozmezí 100-200 euro, podle velikosti. Kapacita je ovšem omezená jen na deset lidí.

Zítra se mohou zájemci těšit na vernisáž obrazů a následnou výstavu, která proběhne taktéž ve W7.

V rámci festivalu se v sobotu uskuteční také "open graffiti jam" pro každého, kdo má chuť malovat. K dispozici bude stěna "na Zenitu" na Velkomoravské ulici. Na místě bude mobilní Pantograff art store, takže vše co k malování potřebujete, bude k mání přímo u stěny.Afterparty se uskuteční tentýž den v Olomouckém Chillout klubu Metro.

-kz-

Další články