Zde může být vaše reklama.

V Galerii U mloka probíhá výstava Swastika

V Galerii U mloka probíhá výstava Swastika

26. 01. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V Galerii u Mloka představí Malik svou výstavu nazvanou Swastika. Snahou je přinést návštěvníkům širší kulturně-duchovní vhled do hodnot skrytých v tomto symbolu, z kterých může moderní člověk těžit. Swastika je jeden z nejstarších křížů na světě. Čtyři ramena značí čtyři ruce Vishny, v sanskrtu SWA znamená "vyšší já", ASTI znamená "bytí", Swastika tedy značí "bytí v jednotě s Vyšším Já".

Pro autora Heshama Malika je Swastika symbolem vnitřní harmonie a životního štěstí. Svoji první Swastiku Hesham namaloval, když mu bylo 6 let, dnes se k tématu po 30 letech vrací a vůbec poprvé se bude ve své tvorbě zabývat moderním uměleckým ztvárněním mytologie a filosofie tohoto prastarého symbolu.

Hesham Malik se narodil v roce 1978 v Bahrajnu, vyrůstal v Indii a později žil také Kanadě, Spojených arabských emirátech, Africe s kmenem Masajů a stěhuje se do České republiky. Vystudoval politologii na kanadské univerzitě Waterloo. Multikulturní zkušenosti, které získal pobytem na nejrůznějších místech světa, mu dávají možnost posunovat nápady dál za počáteční hranice kreativity. Lidé samotné považuje za svou největší inspiraci, jeho díla jsou jakousi oslavou každodenních silných lidských příběhů, které nás samovolně obklopují.

Další články