Zde může být vaše reklama.

Ve Šternberku proběhne Topgal Streetart Show

Ve Šternberku proběhne Topgal Streetart Show

16. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na přelomu května a června se ve Šternberku uskuteční unikátní Topgal Streetart Show, která přiblíží veřejnosti práci pouličních výtvarníků, tvořících špičku mezinárodního streetartu. Projekt je předvojem letošního Streetartfestivalu, který se uskuteční v září v rámci Dnů evropského dědictví v Olomouci. Fanoušci street artu mají šanci opětovně spatřit zástupce české scény, tak i renomovaná jména evropské graffiti scény přímo v akci.

Z Portugalska dorazí Mr. Dheo, který v loňském roce v rámcii Streetartfestivalu vyzdobil postavou krále se selfie tyčí fasádu domu v Denisově ulici v Olomouci. Dalšími potvrzenými jmény jsou Pariz One taktéž z Portugalska, nebo česká špička domácí scény, olomoucký Pauser pražský Chemis.

Streetart show bude probíhat pod záštitou šternberské firmy Topgal, která se zaměřuje na výrobu školních a studentských batohů. Umělci svými výtvory vyzdobí nově postavenou budovu firmy Topgal, která se nachází ve Šternberku naproti vlakového nádraží. Jelikož jde o poměrně velkou plochu, bude celá show probíhat minimálně pět dní, ve kterých mohou zájemci o pouliční umění vidět vznik novodobé fresky na dvou stěnách budovy Topgalu.

Topgal Streetart Show navazuje na předchozí ročníky Streetartfestivalu, jež probíhaly v Olomouci a okolí od roku 2007 za účasti předních českých i zahraničních writerů. Spreje Flame pro Topgal Streetart Show dodává výrobce Molotow, který je již 20 let součástí graffiti kultury po celém světě.

Více informací na stránkách akce na facebooku.

http://www.streetart-festival.cz/

-age-

Další články