Zde může být vaše reklama.

Výstava fotografií v BEA campusu Olomouc probíhá na podporu boje proti rakovině prsu

Výstava fotografií v BEA campusu Olomouc probíhá na podporu boje proti rakovině prsu

26. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V BEA campusu Olomouc probíhá jedinečná výstava fotografií podporující boj proti rakovině prsu. Společnost Mamma HELP ve spolupráci s BEA campusem Olomouc a studenty ze Střední školy a Vyšší odborné školy reklamní a umělecké tvorby Michael v Praze připravili unikátní výstavu fotografii s názvem „Žena a rakovina prsu“, která v Olomouci potrvá až do 30. 5. 2016. V průběhu roku bude k vidění ve většině velkých měst České republiky.

Mamma HELP je organizace pro ženy s rakovinou prsu, která se snaží zvyšovat povědomí o nemoci, důležitosti prevence a včasné diagnostice. Výstava fotografií je tak jeden ze způsobů, jak veřejnosti a návštěvníkům přiblížit nejen důsledky a projevy rakoviny prsu, ale také sílu a odvahu těch, kteří se s nemocí potýkají. Studenti ze Střední školy a Vyšší odborné školy reklamní a umělecké tvorby Michael v Praze zpracovali sérii uměleckých fotografií vyjadřujících pohled na onemocnění očima dnešní mládeže.

Za každou z fotografií se skrývá reálný životní příběh někoho, kdo se s touto diagnózou potýká. „Při práci nad fotografiemi se studentům toto téma velmi otevřelo a ukázalo se, že mnoho z nich má člena rodiny nebo někoho známého s touto nemocí. Studenti se postavili k celé problematice čelem a vznikla tak krásná kompozice fotografií, která odhaluje rakovinu prsu v  nejrůznějších podobách,“ uvedla za sdružení Mamma HELP koordinátorka Karla Otavová.

Výstava bude pro všechny zájemce otevřena až do 30. 5. 2016 v kongresovém atriu BEA campusu Olomouc na tř. Kosmonautů.

-age-

Další články