Zde může být vaše reklama.

Výstava Magdaleny Turzové v prostějovské Galerii Cyril

Výstava Magdaleny Turzové v prostějovské Galerii Cyril

03. 06. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Umělkyně a pedagožka Magdalena Turzová představí v Galerii Cyril novou sérii obrazů v rámci výstavy „Love Messages“. Výstava bude zahájena vernisáží 5. června v 18:00 a potrvá do 15. července.

Magdalena Turzová (1978*), rodačka z Uherského Hradiště zastupuje již poměrně etablovanou mladou generaci v oblasti současné malby. Její akryly na plátně nejčastěji zobrazují předměty denní potřeby, či části architektur, jejichž nejlepší léta jsou sice již dávno pryč, avšak o to více odkrývají narativní linky, do kterých si divák může profilovat i lehce groteskní lidské příběhy. V tomto melancholicky ironickém kontextu funguje i název výstavy „Love Messages“ (Milostné zprávy).

Turzová působí jako pedagožka v oboru Užitá malba na Střední škole Designu a Módy v Prostějově a zároveň studuje doktorát na Katedře Výtvarné Výchovy Univerzity Palackého v Olomouci. Její dosavadní výstavní činnost zahrnuje výstavy samostatné i skupinové v klasických galeriích, ale i v netradičních výstavních prostorech (tzv. off-space galerie).

A s netradičním výstavním prostorem pracuje Turzová i v Galerii Cyril, která se nachází v prostějovském kostele sv. Cyrila a Sv. Metoděje, respektive v jeho věži a na půdě. Galerie byla založena v roce 2015 a momentálně zažívá svou třetí výstavní sezónu.

Výstava Magdaleny Turzové bude zahájena 5. 6. 2018 v 18:00 hodin. Při této příležitosti bude pokřtěna ročenka galerie za loňský rok a vystoupí olomoucký teoretik Jiří Neděla se svým hudebním sólo projektem Ancient Teenager.

Za Galerii Cyril Vás tak srdečně zvu na vernisáž i výstavu. Vidět obrazy Magdaleny Turzové, zobrazující maličkosti a všednosti, které utvářejí naše životy a slyšet ironické rock´n´rollové balady od Ancient Teenager-a se nepoštěstí zrovna často, natož v tak specifických prostorech kostelní věže a půdy Galerie Cyril.

Galerie Cyril je otevřena každou neděli 10 – 11 hod, popřípadě kdykoliv domluvou přes kontakty: galeriecyril@gmail.com, +420 728 341 231. Více informací na www.galeriecyril.cz

 

Za Galerii Cyril

David Bartoš

Další články