Zde může být vaše reklama.

Oběd po Olomoucku? Smažené tvarůžky se salámem

Oběd po Olomoucku? Smažené tvarůžky se salámem
FOTO: Naďa Indruchová

16. 06. 2019 - 12:00

Tvarůžky, dobrota od Olomouce, se dají připravit na sto a více způsobů. My vám s Hanáckým Večerníkem předvedeme, jak si je připravit třeba dnes k obědu. Ukážeme si recept na smažené tvarůžky se salámem.

Na dvě porce budete potřebovat 10 kusů olomouckých tvarůžku, 20 koleček uheráku, 2 kusy vajec, hladkou mouku, strouhanku a olej.

A jak dál? Kolečka syrečků obložíte z obou stran salámem, protáhnete v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance. Dávejte pozor, abyste důkladně obalili i boky syrečků. Pak ještě jednou vymáchejte ve vejcích a zase ve strouhance.

Smažte opatrně, ve vyšší vrstvě tuku, dozlatova. Hlavně si hlídejte, ať vám to nevyteče, to by u takové dobroty byla škoda. Jako přílohu dejte brambory a tatarku. Dobrou chuť!

Další články