Zde může být vaše reklama.

Anatolij Protasenja se upsal Jihlavě, do Olomouce se už proto nevrátí

Anatolij Protasenja se upsal Jihlavě, do Olomouce se už proto nevrátí

02. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Přání jihlavských fanoušků bylo vyslyšeno. Produktivní útočník Anatolij Protasenja, jenž od svého příchodu do Dukly zaznamenal v osmi zápasech šest gólů a navrch přidal dvě asistence, bude v červenožlutém dresu působit i nadále. Po dlouhém jednání se vedení klubu dohodlo se šestadvacetiletým útočníkem na čtyřleté smlouvě.

„Rozhodl jsem se tak, protože vím, že v Jihlavě je dobrý mančaft a skládá se tady dobrý tým. Velkou roli hrálo i to, že tady mám rodiče, zázemí, přítelkyni a chci si dodělat střední školu,“ prozrazuje urostlý útočník, jenž s hokejem začal v deseti letech po přesunu rodiny z Minsku do Jihlavy.
Angažmá v extraligové Olomouci nevyšlo dlouhá jednání jsou u konce, a Anatolij Protasenja bude pokračovat v Dukle. Hráč a klub se dohodli na smlouvě až do roku 2020. „Rozhodl jsem se tak, protože vím, že v Jihlavě je dobrý mančaft a skládá se tady dobrý tým. Hrajeme na špici tabulky, je tady výborná parta a myslím si, že bychom mohli udělat úspěch,“ říká rodák z běloruského hlavního města.

Dveře do KHL má otevřené
Produktivní útočník vzápětí sdělil, že měl i jiné nabídky, v úvahu připadal i jeho návrat zpět do rodné země, ovšem klady pro pokračování v Jihlavě převažovaly. „Nabídky odjinud byly, ale rozhodli jsme se takhle i s přítelkyní, že zůstaneme tady. Jeden z důvodů, proč jsem podepsal smlouvu na čtyři roky, je ten, že si tady budu dodělávat střední školu. Velkou roli hrálo i to, že tady mám rodiče, zázemí a přítelkyní,“ vypočítává Anatolij Protasenja, jenž znovu opakuje, že podstatné je, aby se dařilo týmu. „Hlavně doufám, že jak máme dobrý tým, tak si sedneme v play-off, aby se udělal nějaký úspěch,“ doplňuje hráč, který ve třech utkáních nastoupil i za běloruskou seniorskou reprezentaci.
„S Toljou jsem jednal déle, první návrh smlouvy ode mě dostal již před třemi týdny. Ve hře bylo i to, že se vrátí zpět do Běloruska. „Jsem rád, že jsme oba našli společnou řeč a dohodli se na kontraktu až do roku 2020,“ je spokojený jihlavský šéf Bedřich Ščerban, jenž vzápětí upřesňuje specifika smlouvy, zejména z hlediska Kontinentální hokejové ligy (KHL), nejlepší evropské klubové hokejové soutěže. „Tolja má ve smlouvě klauzuli, že v každém roce v období od května do konce července může, v případě zájmu klubů druhé nejlepší soutěže na světě, odejít do KHL. Počítáme s ním do budoucna, ale pokud se mu naskytne šance v KHL, nechceme mu bránit. Je to vizitka dobré práce v Dukle,“ dodává jednatel klubu. Když z Dukly po sezoně 2010/2011 odcházel, měl vizitku nejlepšího střelce tehdejší juniorky a gólově se dokázal prosadit i v A-týmu...

Celý text v tištěném vydání Hanáckého Večerníku 3.11.2016

Další články