Zde může být vaše reklama.

Skvělý půlmaraton Do Olomouce nejen na tvarůžky

Do Olomouce nejen na tvarůžky

11. 06. 2019 - 08:00

Psát o tom, jak moc se vodiči těší do Olomouce, je jako házet hrách na zeď. Krásné město, skvělí lidé, výborné jídlo a hlavně, jeden z nejhezčích závodů celého běžeckého seriálu RunCzech. To jsou fakta, která nás již podesáté zavedou na Horní a Dolní náměstí, kde celý ten „RunCzech cirkus“ postaví své šapitó a odehraje další vydařené představení, a navíc jubilejní kulaté, tedy desáté.

V sobotu v podvečer se na start půlmaratonu postaví více jak šest tisíc běžců a mezi nimi se bude vyjímat, se svými batohy a tyčícími vlajkami, i patnáctka vyvolených vodičů skupiny PACEMAKERS. Navíc podle předpovědi počasí to vypadá, že loňské poněkud chladnější počasí (15 °C) zůstane výjimkou a teploty opět budou atakovat třicítku. Tato teplota prostě k Olomouci patří, vždyť jsme v kraji Haná, kde právě takové počasí je pro tuto oblast typické.

Nás vodiče nemůže v tomhle ohledu nic překvapit. Zase budeme nabádat všechny běžce pít na každé občerstvovačce, brát si houbičku a chladit se, probíhat pod mlžnými sprchami, a ještě jim v tom i budeme nápomocni. Od vodícího času 1:45 jim pomůžeme s vodou tím, že jim ji budeme přímo podávat, to samé i s houbičkami. Někteří, hlavně ti prvoběžci, si ještě neumí správně poskládat občerstvovací servis, kdy by si měli vzít vodu, případně ionťák, banán a ještě houbičku. Téměř vždy něco zapomenou. Jenomže naše dlouholeté zkušenosti nás naučili těmto věcem předcházet, takže pro všechny startující je určen tento náš vzkaz: „Nebojte se, že byste na trati neměli čas se občerstvit a ochladit. Postaráme se o vás“.

I my vodiči jsme kdysi začínali běhat a dobrá rada či pomoc starších a zkušených běžců nám vždy pomohla překonat nejednu těžkou chvilku, nedej bože krizi. Tím tak splácíme jen to, co bylo dopřáno i nám. Vždy čekejte naši oporu ve všech těchto směrech. Jediné, co ale pro vás nemůžeme udělat, je odběhnout závod za vás. Naše batohy jsou příliš malé, abychom vás tam schovali. Vodíme už několik let a za ty léta víme, že největšími hrdiny a vlastně vítězi všech závodů jste hlavně vy. Nám je opravdu jedno v jakém čase závod dokončíte. Krásných a dojemných příběhů od rychlíků i „pomalíků“ nasbíráme za celý rok tolik, že by vydaly na celou povídkovou knihu, která by se stala jistě bestsellerem.

A i na ty olomoucké tvarůžky myslím dojde. Víte, kdy chutnají nejvíce? No po doběhnutí celého půlmaratonu. Když je navíc zapijete chutným zlatavým mokem, tak je prožitek dvojnásobný. Jestli ještě váháte, zda si Olomouc zaběhnout, tak neotálejte. Můžete zde spojit běžecký i gastronomický zážitek v jeden hezký prožitek. Báječně tím ukončíte jarní část běžeckého seriálu RunCzech s pátou medailí na krku. Vodiči PACEMAKERS vás čekají na startu v příslušných koridorech, a jsou připraveni dělat vám společnost celých 21,0975 km.
Jirka M., kapitán vodičů

Další články