Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí atleti míří na podzimní Mistrovství ČR družstev

Olomoučtí atleti míří na podzimní Mistrovství ČR družstev

11. 06. 2019 - 15:00

V sobotu 25. května 2019 se na olomouckém stadioně konalo 2. kolo soutěže družstev dorostu a juniorů. Olomoučtí atleti navázali v domácím prostředí na úspěšné 1. kolo a pomalu, ale jistě míří za účastí na podzimním Mistrovství ČR družstev.

Celý závodní den provázelo téměř dokonalé počasí, které atletům nabízelo ideální příležitost pro zlepšení svým osobních rekordů. Toho využili olomoučtí sprinteři v čele s Vojtěchem Horákem, který zvítězil v běhu na 100 m a pokořil hranici 11 sekund, bohužel s nepovolenou podporou větru.  V juniorské kategorii běžel z domácích závodníků nejlépe Justin Dutelly a časem 11.27 s si vylepšil své osobní maximum. Také dorostenky stavěli na velmi silných sprinterkách. Eva Kubíčková se stala vítězkou běhu na 100 m př. a 200 m. V běhu na 100 m skončila druhá za Lucií Mičunkovou, která zvítězila v čase 12.03 s a stanovila tak nový dorostenecký rekord olomouckého klubu. V běhu na 400 m zvítězil v dalším osobním maximu Jan Šalman, který doběhl v čase 50.28 s. Vítězstvím jak v běhu na 110 m př., tak v běhu na 400 m př. přispal značný počet bodů domácímu klubu také junior Patrik Dömötör. Také vrhačská sekce byla silně zastoupena.
Z dorostenců získal nejvíce bodů Milan Haborák, který zvítězil v hodu diskem v novém osobním rekordu 50.32 m a ve vrhu koulí vybojoval druhou příčkou. Junior Jakub Héža vylepšil svůj osobák ve vrhu koulí na 18.41 m a kromě koule si připsal vítězství také v hodu diskem. Juniorský hod oštěpem vyhrál Lukáš Svozil. Z dívek se nejvíce dařilo Kateřině Morbitzerové, která skončila druhá v hodu disku.  Vertikálním skokům dominoval Jiří Novotný, který už na třetím závodě za sebou potvrdil čtyřmetrovou formu, když překonal ve skoku o tyči 4.01 m. Ve skoku vysokém vybojoval mezi dorostenci dělené první místo Miloš Palla a mezi juniory suverénně zvítězil Jonáš Pospíšil výkonem 2.03 m. Veronika Eichlerová skončila ve výšce druhá v novém osobním rekordu 1.63 m. Ve skoku daleké zvítězila mezi dorostenkami Lucie Mičunková výkonem 5.61 m. Dorostenec Kryštof Sládek a junior Jan Mautner vybojovali oba ve své kategorii třetí místo.

Další články