Zde může být vaše reklama.

Jesenický Filip Řeha v reprezentaci na Giro della Lunigiana nezklamal

Jesenický Filip Řeha v reprezentaci na Giro della Lunigiana nezklamal

21. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Výbornými výkony a výsledky v letošní sezóně se teprve prvním rokem junior Filip Řeha nominoval na jeden z nejprestižnějších juniorských etapových závodů světa Giro della Lunigiana! A ve světovém pelotonu odchovanec jesenického týmu FORCE team Jeseník rozhodně nezklamal.

Banner Florcenter

Sestava ve složení Jakub Bouček, Jakub Hník, Vladimír Mikšaník, Filip Řeha, Vojtěch Řepa a Karel Vacek zahájila závod startem půl etapy dlouhé 70 km. V té se českému týmu příliš nedařilo, Karel Vacek sice útočil ve stoupání a měl šanci na dobrý výsledek, bohužel ale v následném sjezdu spadl. Pád se nevyhnul ani Mikšaníkovi a nejlépe tak dokončil Řepa na 26. příčce. Ve stejný den byla na programu ještě časovka do vrchu měřící 3,5 km. V té už se dařilo o poznání lépe, když si Karel Vacek připsal své první vítězství. O vteřinu porazil úřadujícího mistra Evropy Remca Evenepoela. Jeho úspěch ještě podtrhl devátým místem Vojtěch Řepa. 
Ve druhé stokilometrové etapě závodníci museli zdolat dvě vrchařské prémie druhé kategorie. Po první z nich zůstalo na čele přibližně jen třicet závodníků, mezi nimiž byli i Vacek, Bouček a Hník. Ve druhém stoupání dvacet kilometrů před cílem se od skupiny odpoutali dva Belgičané spolu s Karlem Vackem. Tuto trojici ještě ve sjezdu dostihlo pět závodníků a na čele se tak vytvořila osmičlenná skupina. Z vítězství se nakonec radoval Evenepoel, který ještě před cílem nastoupil a přijel s náskokem dvanácti vteřin. Vacek obsadil výborné páté místo.
Třetí den byla na programu královská etapa s dojezdem v prudkém stoupání a cílem českého výběru bylo útočit na vítězství. Od pelotonu se opět v průběhu závodu odpoutala skupinka, tentokrát jedenácti závodníků, mezi nimiž nechyběl ani Vacek. Ten pak v samotném závěru zaútočil a dojel si s náskokem deseti vteřin pro sólové vítězství před Italem Alessandrem Fancellu a Belgičanem Remcem Evenepoelem. Velmi dobrým výsledkem bylo také 13. místo Vojtěcha Řepy a 15. příčka Jakuba Boučka.
V celkovém hodnocení byl po čtyřech etapách nejvýše postaven Vojtěch Řepa na 15. místě, úspěchu dosáhl také Jakub Hník, ten byl klasifikován jako třetí mezi tzv. prvoročáky. 
-ms-
 

Další články