Zde může být vaše reklama.

Šternberk: Bikerům budou sekundovat nejlepší veteráni světa

Šternberk: Bikerům budou sekundovat nejlepší veteráni světa

15. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nejlepší orientační bikeři zamíří letos do Šternberka. O posledním prázdninovém víkendu se pojedou hned dva závody světového rankingu (WRE = World Ranking Event). Vzhledem k výhodné poloze České republiky a prestiži, jakou naši pořadatelé ve světě mají, se dá očekávat účast drtivé většiny světové špičky.

Celý podnik pod názvem Holba & Litovel ORIENT EXPRESS MTBO obsáhne 4 závody: Kromě již zmíněných dvou připravují organizátoři z klubu GIGANT Orienteering také páteční middle a jako doplněk k individuálním závodům i sobotní štafety. Shodou okolností půjde kromě domácího „mistráku" také o tzv. World Masters Relay, tedy neoficiální veteránské Mistrovství světa. U všech závodů budou vypsány i tzv. OPEN kategorie, do kterých se mohou přihlásit i neregistrovaní bikeři bez licence s chutí vyzkoušet si své orientační schopnosti v kombinaci s jízdou na horském kole.

Titulární sponzoři jsou zárukou kvalitního pitného režimu, pivovary Holba a Litovel připravují ochutnávku zajímavých nealkoholických nápojů na bázi piva. O kulturní zážitek se již tradičně postará taneční studio orientálních tanců Aysun a olomoucká legenda punk-rocku, kapela Zatrest. Samozřejmostí na domácích MTBO závodech je dětská školka s programem pro malé bikery a bikerky.

Program a další informace o akci najdete na www.bike-orientexpress.cz nebo na facebooku.

-age-

Další články