Zde může být vaše reklama.

Závod míru navštíví Jesenicko, to se intenzivně chystá

Závod míru navštíví Jesenicko, to se intenzivně chystá

22. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Příznivci silniční cyklistiky se mají nač těšit. Po roce opět zavítá světová špička mladých cyklistů do 23 let, v rámci závodu Grand Prix Priessnitz spa, opět do Jeseníků, a to od 31. května do 3. června. V samotném Jeseníku se uskuteční slavnostní starty dvou etap.

videoprojektory web

Prestižní Závod míru U23, který je zařazen do seriálu světové cyklistické federace jako jeden ze závodů Poháru národů, začne 31. května prologem v Krnově. O den později, v pátek 1. června, mohou fanoušci zhlédnout celé startovní pole přímo v Jeseníku. „Od 12.30 proběhne na Masarykově náměstí představení reprezentačních týmů a ve 13.30 se u hotelu Slovan uskuteční slavnostní start první etapy z Jeseníku do Rýmařova. Ostrý start závodního pole pak bude na obchvatu Jeseníku,“ uvedl Jaroslav Vašíček z pořadatelské společnosti Jesenická cyklistická z.s. Druhá etapa povede z Krnova s cílem na Dlouhých stráních a třetí etapa se vrátí do Jeseníku. „Slavnostní start se opět uskuteční na Masarykově náměstí, a to v neděli 3. června v 11 hodin. Cyklisté se vydají na 158 km dlouhou trať s cílem v Priessnitzových lázních, závodníci by se měli objevit zpátky v ulicích Jeseníku kolem 14.30,“ dodal Jaroslav Vašíček.

O tom, že závod má světový punc, svědčí zvučná jména startovního pole z 22 států. „Bude zde skvělá konkurence v čele s mistrem světa z norského Bergenu Cosnefroyem Benoitem z Francie, přijedou národní šampioni zúčastněných zemí a v neposlední řadě česká reprezentace," vyjmenoval Vašíček. V peletonu se objeví týmy z Anglie, Belgie, Británie, Česka, Dánska, Francie, Holandska, Itálie, Japonska, Jihoafrické republiky, Kazachstánu, Lucemburska, Německa, Norska, Polska, Portugalska, Rakouska, Ruska, Slovinska, Španělska, Švédska, Švýcarska a  USA.

-ms-

Další články