Zde může být vaše reklama.

Cestováním utahaná Sigma nestačila Baníku, podlehla doma 1:4

Cestováním utahaná Sigma nestačila Baníku, podlehla doma 1:4

20. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Baník Ostrava po jarní porážce na Andrově stadionu vzal odvetu v novém ročníku fotbalové ligy vážně a nasázel domácím čtyři góly. Sigma se snažila, bojovala, na hráčích ale byla patrná únava z náročného programu a dlouhého cestování. Bez zraněného Václava Pilaře prohrála doma s Ostravou vysoko 1:4 a přes úspěch na evropské scéně v domácí soutěži nadále tápe.

obi banner

FC Baník Ostrava - SK Sigma Olomouc 1:4 (0:2)

Ostrava začala na Andrově stadionu tlakem, který zúročila už po dvou minutách hry - Pazdera se neunáhlil, chladnokrevně nahrál Fillovi a hosté vedli. Fotbalisté Olomouce ovšem první čtvrthodinu vypadali, jako by právě rozespalí vystoupili z letadla z Almaty a po dvanácti minutách už to bylo 0:2 - Dame Diop vystihl Buchtův pohyb a snadno zvýšil vedení Baníku. Olomouc se probrala, začala vyvíjet mnohem větší aktivitu, platonický tlak ale ke snížení nevedl.

Když to po změně stran už už začínalo vypadat, že Sigma vyrovnává hru, přišel další šok z kopačky Diopa, který nikým neatakován v poklidu dorazil volný míč do branky. Na druhé straně se do šance dostal Nešpor po nahrávce Falty, v 77. minutě ale Diop zkompletoval hattrick, když si opět nikým nebráněn naběhl na přesný centr a z voleje lehce tečoval míč do Buchtovy sítě. Bezprostředně po rozehrání sice vstřelil čestný géol Olomouce Dvořák, na vysoké vítězství hostů to už ale nemělo vliv.

Branky: 79. P. Dvořák (Zahradníček) – 3. Fillo (Pazdera), 13. Diop (Holzer), 60. Diop (Fillo), 77. Diop (R. Hrubý)
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký (64. Zahradníček), Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach (64. P. Dvořák) – Hála (46. Texl), Plšek, Houska, Falta – Nešpor.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Stronati, Šindelář, Fleišman (76. Granečný) – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Holzer – O. Šašinka (66. J. Šašinka), Diop (85. Jirásek).

-vb-

 

Další články