Zde může být vaše reklama.

Jízda Sigmy nekončí, nejtěsnějším výsledkem zdolala i Teplice

Jízda Sigmy nekončí, nejtěsnějším výsledkem zdolala i Teplice

28. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Překvapení soutěže Sigma Olomouc si přála pokračování své neuvěřitelné nováčkovské série, a přestože nakonec vítězství nad Severočechy spíše vydrřela, tři body jsou doma a Hanáci se nadále pohybují v nejvyšších partech tabulky. Gólem v 77. minutě zařídil triumf Houska, trenér hostů Daniel Šmejkal vyseknul po zápase domácím poklonu.

luneta banner

SK Sigma Olomouc - FK Teplice 1:0 (0:0)

Zápas začali mírným tlakem hosté z Teplic, Sigma ale rychle převzala iniciativu a začala předvádět své obvyklé útočné orgie. Ve dvanácté minutě se do obrovské šance dostal Zahradníček, jeho rána ale skončila těsně vedle tyčky. O pár minut později pálil Houska, brankář Teplic Diviš ale čaroval a držel dlouho bezgólový stav. Když pak Kučera střílel těsně nad břevno, začala se na olomoucké kopačky vkrádat drobná nervozita, a Teplice vyrovnaly hru. Zápas tak koncem prvního poločasu připomínal spíše přetlačovanou u půlící čáry, ze které tu a tam vznikl brejk na jednu nebo na druhou stranu.

Do druhé půle vstoupili hosté náporem, ke střele se dostal Fillo, míč ale skončil jen v náručí olomouckého brankáře. Na druhé straně se do neskutečné šance dostal Chorý, z úhlu ale optimálně netrefil. Když už se zdálo, že zápas směřuje k bezbrankové remíze a k dělbě bodů, přišla sedmdesátá sedmá minuta, Houska napřáhl zpoza šestnáctky a míč doplachtil až do sítě - 1:0. Ve zbytku zápasu si Olomouc tři body zkušeně ohlídala, a spanila jízda ligového nováčka tak pokračuje.

Branky: 77. Houska (Plšek)
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (80. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (64. Hála) – Plšek (90+2. Obročník) – Chorý.
FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (C) – Král (82. Červenka), Soungole (88. Haljeta) – Fillo, Kučera, Jan Rezek – Vaněček.

Další články