Zde může být vaše reklama.

Na úvod jara remíza s Bohemkou, měli jsme na víc

Na úvod jara remíza s Bohemkou, měli jsme na víc

13. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První jarní kolo nejvyšší fotbalové soutěže zaujalo ještě před svým zahájením na Andrově stadionu tím, že kotel hostující Bohemky byl k prasknutí plný, kdežto na olomoucké straně se snažilo dělat atmosféru sotva pár desítek fandů. Zelenobílí se tak mohli cítit jako doma, a zčásti i doma vlastně byli. Největšího uvítání se totiž při nástupu na trávník dočkal exolomoucký brankář Zlámal.

Prvnímu poločasu ale vládla na hřišti Sigma. Hosté zahrozili z několika rychlých brejků, byli to ale modří, kteří svého soupeře na dlouhé minuty zamykali v jeho šestnáctce. Jen během úvodních dvaceti minut byly k vidění tutovky, které měli na kopačkách Hála, po něm Mahmutovič, několikrát nebezpečně hlavičkoval Rode. Tlak ale nepřinesl kýžený gól a čtyři minuty před přestávkou šli do vedení hosté po první alespoň trochu vážněji vypadající akci.

Po přestávce se ale na trávníku slabé návštěvě těsně přes 4000 diváků představila jiná Sigma: úspěšnější, sebevědomější, nebojící se zakončení. Ve 47. minutě vysunulkolmicí Mahmutovič Ordoše, který jen zlehka ťuknul do míče a Zlámal na něj už nedosáhl - 1:1. Jen o čtyř minuty pak šla Sigma do vedení, když se poprvé prosadil v jejím dresu v mistrovském utkání kakonýr Mahmutovič. Ten utekl zelenobílé obraně a Zlámalovi nedal šanci.Kdyby v tu chvíli Sigma podržela sebevědomí na svých kopačkách, mohla vyhrát klidně 4:2; po vedoucím gólu se ale na kopačky modrobílých přilepila stará známá nemoc a přesto, že se naši útočníci opakovaně dostávali do šancí, neproměnili už ani jednu. Na druhé straně proto udeřilo a v 69. minutě Acosta srovnal.

SK Sigma Olomouc – Bohemians 1905 2:2 (0:1)

Branky: 47. Ordoš, 51. Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Ratajová. ŽK: Mahmutovič, Ordoš. Diváci: 4269.
SK Sigma: Buchta – Hála, Rode, Štěrba, Vepřek – Petr (63. Moulis), Houska (90. Falta), Šindelář, Ordoš, Navrátil – Mahmutovič (82. Malec). Trenér Václav Jílek.
Bohemians: Zlámal – Čögley, Krch, Gajič, Švec – Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera – Schick. Trenér Roman Pivarník.
-vb-

Další články