Zde může být vaše reklama.

Napadený rozhodčí je stále v pracovní neschopnosti, věc bude šetřena jako trestný čin

Napadený rozhodčí je stále v pracovní neschopnosti, věc bude šetřena jako trestný čin

08. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Fotbalový rozhodčí, kterého fyzicky napadl hráč Drahanovic, je stále v pracovní neschopnosti. Podle všeho to znamená, že celý incident bude šetřen jako trestný čin napadení. Ten trestní zákoník „odměňuje” dvěma až deseti lety odnětí svobody a peněžitou pokutou!

videoprojektory web

Pochybení na pochybení. Takový je výčet zjištění z různých stran ve věci nešťastného utkání v Drahanovicích, během kterého došlo k surovému napadení rozhodčího. K celé záležitosti je minimum informací, protože případ vyšetřuje policie, nám se ale podařilo přece jen zjistit některé detaily, které poukazují na zásadnější problém. V tuto chvíli se čeká na rozhodnutí disciplinárky, věcí se ale bude zabývat i policie a státní zástupce. Rozhodčí je totiž podle našich informací stále v pracovní neschopnosti, a věc je tedy už trestným činem napadení. Sazba u tohoto typu trestných činů je odnětí svobody od dvou do deseti let a peněžitý trest 25 tisíc korun a více.

Co se vlastně stalo v Drahanovicích?
Utkání Drahanovice - Chomoutov skončilo výsledkem 2:5 pro hostující tým, průběh utkání ale poznamenaly tři červené karty pro domácí hráče, jedna z nich pak přišla už po skončení utkání. Ze zápisu o utkání se ale zpětně nedá vyčíst, jestli bylo utkání řízeno dobře, nebo špatně. Jisté je to, že hráč, který rozhodčího surově napadl, už to v minulosti udělal jednou. Za opakované násilí ale podle pravidel nemůže dostat doživotní distanc, protože podle soutěžního řádu platí na tyto typy incidentů pouze dočasný zákaz činnosti na nějaký čas.


Na utkání nebyla pořadatelská služba
O něco vážnější je zjištění, že na zápase nebyla přítomna pořadatelská služba, kterou je povinen zajistit domácí klub. Na utkání přitom byl osobně přítomen krajský delegát Jiří Kratochvíl, který ale podle všeho výrazně pochybil. Podle našich zjištění například vůbec nemluvil s hlavním pořadatelem. Přitom právě pořadatel má v případě potřeby volat rychlou záchrannou službu, v tomto případě ale volali policii i záchranku hráči hostujícího týmu z  Chomoutova! Ze soutěžního řádu přitom vyplývá povinnost pořadatelskou službu pro utkání zajistit. Disciplinárka proto už v této věci vynesla verdikt a dala pořadatelskému klubu pokutu 5000 korun.
-vb-

Další články