Zde může být vaše reklama.

Premiéra za tři body: Sigma vyhrála v Boleslavi, dva góly dal Falta

Premiéra za tři body: Sigma vyhrála v Boleslavi, dva góly dal Falta

30. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První kolo fotbalové HET ligy svedlo Sigmu Olomouc s Mladou Boleslaví, a zrodilo se překvapení. Ligový nováček z Olomouce veze z Boleslevi všechny tři body. Trenér Václav Jílek poslal do základu stopera Václava Jemelku a záložníka Lukáše Kalvacha, jako kapitán tým vedl Michal Vepřek.

banner do článku

FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc 1:2 (0:2)

V první půli sice větší aktivitou hýřili domácí, góly ale střílela Sigma, respektive Šimon Falta. Utkání začalo oboustranně opatrně, v úvodních minutách nejvíce zlobil Chramosta, první vážnější akci ale domácím nabídla sama Sigma: v deváté minutě se Vepřek nedohodl s Faltou, Buchta ale Mebrahtua vychytal. Boleslav nadále zlobila, občasné brejky hostů ale začínaly být stále vážnější. Ve třiadvacáté minutě centroval Falta, Plšek ale na jeho centr nedosáhl. Přestože i nadále měli více šancí domácí, udeřilo na druhé straně: Šimon Falta se dostal do brejku a střelou z úhlu ke vzdálenější tyči překonal Diviše - 0:1! Šokovaní domácí se několik dalších minut nezmohli na kloudnou akci, k aktivitě je probrala až sama Sigma, která se zatáhla a vyčkávala buď na šanci, nebo na konec poločasu. Nakonec platilo to první; už v nastaveném čase Plšek uvolnil Faltu a ten zvýšil na 0:2.

Druhá půle zpočátku vypadalo jako ta první - více aktivity domácího celku, a hosté, trpělivě vyčkávající na správnou chvíli. V padesáté minutě pálil z otočky Charmosta, Buchta ale stál přesně tam, kde měl stát. Týž hráč o tři minuty později nemožnil Radakoviče, v tutové šanci ale minul branku. Domácí vsadili vše na útok, a na Buchtovu branku se valila jedna středočeská lavina za druhou. Opět to byl Chramosta, kdo přihrávala v čestnáctce Matějovskému, míč ale opět skončil mimo tři tyče. S postupujícím časem ale domácím odcházely síly a Sigma se začala vracet před Diviše; výtečný zápas odehrál Chorý. Sigma ale nezapomínala na defenzívu, a její obranný val dováděl soupeře k šílenství. Pokud už míč přes obranů hostů prošel, stál na konci skvělý Buchta. Deset minut před koncem domácí zahrávali přímý kop, Lukáš Magera mířil ke vzdálenější tyči, Buchta seale nakonec ani nemusel zasahovat. Jeho střela dokonale charakterizovala boleslavské pojetí fotbalu v posledních patnácti minutách: křečovitá snaha, ale kloudná střela nikde. Těsně před koncem se ale domácí snížení přece jen dočkali: Komličenko byl nedovoleně zastaven, přímý kop skončil odražený na rohový kop a z něj pak padl gól domácích. Poslední u míče byl ten, kdo celou akci odstartoval - Komličenko. V nastaveném čase pak hosté výsledek udrželi a radují se z vítězného vstupu mezi elitu.

Branky: 86. Komličenko – 37. Falta, 45+2. Falta (Plšek)

Karty:   45. Fabián (MBL), 74. Jánoš (MBL), 90+1. Matějovský (MBL) – 32. Chorý (OLO), 54. Radaković (OLO), 87. Vepřek (OLO), 90. Manzia (OLO)

FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Fabián, D. Da Silva, Čmovš, Fleišman – J. Rada (46. Komličenko), Mareš – Jánoš (77. Levin), Matějovský (C), Chramosta – Mebrahtu (65. Magera).

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (64. Moulis), Houska (90+2. Texl), Plšek (82. Manzia), Kalvach, Falta – Chorý.

-ms-

Další články