Zde může být vaše reklama.

Sigma drtila Sevillu, ale neproměňovala šance. Do odvety půjde s výsledkem 0:1

Sigma drtila Sevillu, ale neproměňovala šance. Do odvety půjde s výsledkem 0:1

23. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Souboj se španělským velkoklubem Sevilla FC Sigma ve svém prvním dějství o jeden gól nezvládla, většinu utkání ale byla lepším týmem. Rozhodla schopnost proměňovat šance - tu měl španělský tým lepší, a přestože se většinu utkání trápil pod tlakem, rozhodl z brejku několik minut před koncem. Olomouc první zápas prohrála 0:1 a do odvety musí doufat v lepší střeleckou mušku.

Banner Florcenter

SK Sigma Olomouc - Sevilla FC 0:1 (0:0)

Ospalý výkon z utkání s Baníkem je zapomenut, Sigma dokázala konkurovat přednímu týmu světového fotbalu - a nejen konkurovat, ve většině zápasu Sevillu jhednoznačně přehrávala. Od úvodních minut viděl Andrův stadion festival šancí domácích, první výraznější předvedli v deváté minutě Nešpor s Plškem, kterému pak chyběly centimetry, aby přízemní centr uklidil do prázdné Vaclíkovy branky. O deset minut později po krásné hlavičkované v pokutovém území Sevilly spálil šanci Štěrba, vzápětí Buchta chytil rohový kop Španělů a vyslal do brejku Zahradníčka. Když ve 33. minutě trefil Plšek boční síť, očekávali diváci, že se alespoň jedna z mnoha střel ujme. Vyprodaný Andrův stadion hnal domácí vpřed, jejich další a další šance ale končily buď u Vaclíka, anebo těsně mimo.

Ve druhé půli pokračoval heroický výkon domácích, a útočnou aktivitu jim výrazně usnadňovali chybující stopeři Sevilly. Do gólové šance se dostal Nešpor, zasáhl ale Vaclík. Vzápětí pálil z dálky Falta, jen o chvíli později si opět Nešpor naběhl na jeho přízemní pas, obě akce ale skončily rohovým kopem. Nejvážnější šanci Olomouce přinesla pětašedesátá minuta; Nešpor ve vápně neviděl úplně volného Faltu, a diváci se tak gólu nedočkali ani teď. V sedmdesáté minutě chyběly milimetry Plškovi, aby zasáhl na brankové čáře ve skluzu míč a poslal Sigmu do vedení, v tuto chvíli se ale zápas zlomil: jako by si domácí neuvědomovali možnost smrtících brejků Sevilly, otevřeli hru a začali hrát jako by na to, "kdo dá gól Seville". Desetiminutovka se špatně krytými zády přinesla dva brejky hostí, z nichž ten druhý bezpečně šajtlí proměnil Sababia - 0:1. Sigma už ani v nastaveném čase nedokázala zareagovat a úvodní zápas série tedy prohrála se Sevillou o jeden gól.

Branky: 84. Sarabia
SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Jemelka, Štěrba, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček (87. Hála), Plšek (85. Dvořák), Houska, Falta – Nešpor (78. Texl).
Sevilla FC: Vaclík – Berrocal, Amadou, Gnagnon – Aleix Vidal, Banega (C), Gonalons, Arana – Sarabia, Muriel, Nolito (66. André Silva).

Další články