Zde může být vaše reklama.

Sigma jde na druhé místo tabulky! Doma zlikvidovala Duklu Praha, i dvěma góly Plška

Sigma jde na druhé místo tabulky! Doma zlikvidovala Duklu Praha, i dvěma góly Plška

23. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoucká Sigma uvítala v sychravém podzimním odpoledni ambiciózní pražskou Duklu, a čekal se vyrovnaný zápas. Předpoklady komentátorů se ale rozplynuly jako pára nad podzimním trávníkem už po sedmnácti minutách hry, kdy poprvé rozvlnil síť za brankářem Dukly Radou Plšek. Sigma získala do tabulky další tři body a nadále překvapuje ligu.

videoprojektory web

SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha 3:0 (2:0, 1:0)

První minuty přinesly před pouhými necelými čtyřmi tisícovkami diváků v trvalém mrholení vyrovnaný fotbal, výraznější šance si přesto vypracovávali domácí. Poprvé Sigma vážněji zahrozila v jedenácté minutě po přímém kopu Zahradníčka, v sedmnácté minutě už ale šli domácí do vedení: Sladkého centr z pravé strany skončil na hlavě Plška a ten se nemýlil - 1:0. Od té chvíle vládlo hřišti jen jedno mužstvo. Faltův průnik neuměl řešit Kušnír jinak, než faulem, a za svůj nešetrný skluz byl odměněn žlutou kartou, o chvíli později si Dukla znovu nepohlídala centr z pravé strany podruhé hlavičkoval Plšek a z následné dorážky zvýšil na 2:0 pro Olomouc.

Druhá půle přinesla tlak Dukly, která musela zapnout, pokud chtěla pomýšlet na jakýkoli bodový zisk ze zápasu. Hra ale byla rozkouskovaná a na obou stranách plná nepřesností. Na domácí bránu pálil Holenda, sice tvrdě, ale velmi nepřesně. Za domácí pálil přesněji Zahradníček, Rada ale jeho pokus vyboxoval. Sigma dokázala v průběhu druhé půle eliminovat tlak Pražanů a znovu převzít iniciativu, počínaje šedesátou minutou tak pokusy hostů o vyrovnání začínaly končit už na půlicí čáře. V šedesáté čtvrté minutě nechybělo mnoho, aby si Plšek připsal hattrick: po výborně rozehraném rohovém kopu tak tak odvrátil jeden z bránících hráčů jeho pokus na břevno. Deset minut před koncem pak přidal třetí gól Olomouce Martin Sladký, když nádherně vystřelil zpoza vápna a Rada na jeho střelu zkrátka nemohl dosáhnout - 3:0. Po remíze Slavie ve Zlíně tak jde Sigma po osmém kole na druhé místo ligové tabulky!

Branky: 17. Plšek (Sladký), 32. Plšek (Zahradníček), 80. Sladký (Houska)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Houska, Texl (78. Obročník), Kalvach, Falta (82. Manzia) – Plšek (87. Hála).
FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Milošević, Mustedanagić (69. Djuranović), Daniel Tetour – Holík (76. Schranz), Holenda, Kovaľ (62. Douděra).
-vb-

 

Další články