Zde může být vaše reklama.

Sigma padla se Spartou, za výkon se ale stydět nemusí

Sigma padla se Spartou, za výkon se ale stydět nemusí

13. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po nepochopitelné bodové ztrátě v Jihlavě přivítala doma Sigma pražskou Spartu. Na poslední roky nebývale zaplněný Andrův stadion (8 019 diváků) viděl kvalitní fotbal, Olomouc se svého soka vůbec nezalekla a několikrát velmi vážně zahrozila. Sparta si ale body pohlídala a problémy Olomouce se záchranou tak podle očekávání přetrvávají.

SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 0:2 (0:0)

Už ve druhé minutě souboje zazmatkovala olomoucká obrana, Buchta ale míč s přehledem rozehrál zpátky do hřiště. Po celý první poločas byl k vidění velmi atraktivní fotbal se šancemi na obou stranách: v páté minutě zahrozil Dočkal, jeho levačka ale přesná nebyla. Pak přišel tlak Olomouce; nejprvé Hála, a po něm Plšek se ale stejně tak snažili rozvlnit síť soupeře marně. Tou dobou určovala hru Sigma a Sparta se pouštěla spíše jen do brejků, které ve většině končily rohovými kopy. Šestadvacet minut po výkopu se málem blýsklo na druhé straně - Krejčí centroval Brabcovi, který ale přestřelil. Na druhé straně znovu dobýval spraťanskou branku agilní Plšek, nejhezčí akci prvního poločasu ale viděli diváci po půlhodině hry: hlavičkoval Mahmutovič, Bičík s Váchou ale míč akrobaticky odklidili za čáru. Všichni tři zůstali na chvíli ležet po střetu na trávníku, diváci se dožadovali penalty, hrálo se ale dál. O pět minut později pak nebezpečně hlavičkoval na druhé straně hřiště Lafata, svůj pokus si pak zopakoval o deset minut později z voleje, ale do šaten se o půli šlo za bezgólového stavu.

To se po přestávce rychle změnilo; olomoucká obrana zaspala začátek druhé půle. Nejprve ještě Buchta se štěstím vychytal Šurala, v 57. minutě ale střelu Váchy tečoval Lukáš Mareček a hosté šli v tu chvíli do zaslouženého vedení. Bezprostředně po obdržené brance stáhl trenér Jílek Mahmutoviče, místo něj poslal do hry Petra, který vzápětí vyslal do brejku Ordoše, vyrovnat se ale nepovedlo. Sigma se vrhla do tlaku, z nějž ale gól nevytěžila, naopak v devadesáté minutě přišla sparťanská pojistka: po chybě Radakoviče se míč dostal na kopačku Julišovi, který nekompromisně zvýšil na 0:2.

Branky: 57. Mareček (Vácha), 90. Juliš, Karty:   75. Ordoš (OLO) – 16. Frýdek (SPA)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Zahradníček, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil (81. Malec), Ševčík (88. Chorý), Plšek, Ordoš, Falta – Mahmutovič (58. Petr).  Náhradníci: Spurný – Chorý, Hladík, Štěrba, Rode, Petr, Malec.

AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Brabec, Mario Holek, Frýdek – Josef Šural, Dočkal (89. Mazuch), Vácha, Mareček, Krejčí (90. Fatai) – Lafata (C) (70. Juliš).  Náhradníci: Miller – Juliš, Fatai, Konaté, Jiráček, Mazuch, Kováč.

Rozhodčí: Paták – Wilczek, Ratajová

Další články