Zde může být vaše reklama.

Sigma vrátila Táborsku pohárovou porážku a dotáhla se na Baník

Sigma vrátila Táborsku pohárovou porážku a dotáhla se na Baník

04. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sigma začíná vítězit. Po nemastném neslaném začátku letošního druholigového ročníku čekalo na modrobílé podruhé v krátké době doma Táborsko. Čtrnáct dnů starý duel v MOL cupu, v němž Sigma ostudně ztratila, byl ale odčiněn, a Olomouc se v tabulce dotáhla na vedoucí Ostravu.

SK Sigma Olomouc - FC MAS Táborsko 2:0 (1:0)


Utkání začalo na Andrově stadionu očekávaným tlakem domácích a necelé dvě tisícovky diváků viděly už v páté minutě likvidační faul na Zahradníčka. Aleš Hanzlík uviděl po zásluze žlutou kartu a Sigma se vrhla do ofenzivních orgií. Většinu akcí tahal po křídle Vepřek, pokusy hostí obvykle končily na polovině hřiště. Po dvaceti minutách šla Sigma po rohovém kopu po zásluze do vedení, když Jakub Plšek umístil míč k tyči tak, aby na něj Toma nemohl dosáhnout, a bylo to 1:0. Druhý gól do Tomovy sítě přišel krátce po změně stran. Tomáš Zahradníček převzal dlouhý míč a bez přemýšlení vypálil do sítě Táborska. Vzápětí mohl zvýšit vedení Sigmy Chorý, ale Toma byl tentokrát na místě. Do útoku se začalo tlačit i Táborsko, jejich akce ale končily když ne na olomoucké obraně, pak na vynikajícím Buchtovi, který v letošním ligovém ročníku zatím inkasoval jen čtyřikrát. Tomu ještě několikrát prověřil agilní Chorý, skóre utkání už ale zůstalo beze změny. Sigma se dotáhla na vedoucí Baník Ostrava a krize ze začátku sezóny je zažehnána.

SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek (70. Jemelka) – Zahradníček, Houska, Plšek, Petr (79. Habusta), Falta – Chorý (86. Yunis). FC MAS Táborsko: Toma – Hovorka, Mráz (C), Cíferský, Hanzlík – Kalvach, Nešický, Javorek (46. Fulnek) – Ciku (70. Froněk), Džafić – Mrázek (56. Presl). Branky: 20. Plšek, 51. Zahradníček. Karty:   54. Chorý (OLO) – 4. Hanzlík (TAB), 25. Džafić (TAB), 61. Cíferský (TAB), 62. Kalvach (TAB), 85. Presl (TAB), 88. Nešický (TAB)

-ms-

Další články