Zde může být vaše reklama.

Sigma vyválčila vítězství ve Vlašimi v poslední minutě

Sigma vyválčila vítězství ve Vlašimi v poslední minutě

27. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoučtí fotbalisté nakonec po boji přece jen zvítězili ve Vlašimi, na gól ale museli čekat do poslední minuty. Cenné vítězství snad tým nakopne do dalších bojů, k optimismu je však zatím stále ještě daleko.

FC Sellier a Bellot Vlašim - SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Hned ze začátku zápasu byli výrazně aktivnější domácí, kteří několikrát nebezpečně zahrozili. Především v desáté minutě mohla jít Vlašim do vedení, protože nejistý Buchta doslova poslal domácího hráče do šance; míč se ale zavčasu podařilo uklidit do zámezí. Hosté se ale postupně dostávali do tlaku, přestože z něj byla cítit křeč a nervozita. V nastaveném čase první půle se ve vápně zřítil k zemi domácí Vyhnal, namísto penalty si ale vykoledoval jen žlutou kartu za filmování.

Do druhé půle poslala Olomouc namísto Habusty Petra a Sigma začala působit kompaktněji. Její tlak postupně sílil, gólové vyjádření ale nenašel. Když už se domácí skoro radovali ze získaného bodu proti exligistovi, přišla devadesátá minuta, na centr si ve vápně naskočil Štěrba a šokoval všech 500 fanoušků Vlašimi v hledišti.  V nastaveném čase se už nic nestalo, a Sigma tak veze ze středních Čech domů do Olomouce tři body, sice upocené a vyválčené, ale možná o to cennější.

Branky: 90. Štěrba

Karty:   36. Čapek (VLA), 45+1. Vyhnal (VLA), 84. Piško (VLA) – 68. Petr (OLO), 87. Štěrba (OLO)


FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda, Piško, J. Štochl (C), Vondra – Kulhánek, Hašek, Tusjak (83. Frizoni), Janda – Nečas (75. Jícha), Čapek (39. Vyhnal).
Náhradníci: Vorel – Leiner, Jícha, Vyhnal, Wiesner, Kavka, Frizoni.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Štěrba, Šindelář, Vepřek, Sladký – Falta, Buchvaldek (56. Hála), Habusta (46. Petr), Plšek (75. Vašíček), Houska – Chorý.
Náhradníci: Reichl – Štěpán, Vašíček, Petr, Zahradníček, Hála, Škerle.

Další články