Zde může být vaše reklama.

Sigma zdolala Žižkov, trefili se Chorý a Sladký

Sigma zdolala Žižkov, trefili se Chorý a Sladký

30. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Viktoria Žižkov v 9. kole Fotbalové národní ligy prohrála v Olomouci 0:2 a ukončila tak svou šestizápasovou sérii bez porážky. O vítězství Sigmy rozhodl gólem z 32. minuty Chorý, v závěru pojistil vítězství domácích Sladký.

SK Sigma Olomouc - FK Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)

Zápas, který kvůli hokeji s Libercem začínal už ve čtyři hodiny, začala Sigma náporem. Defenzíva v čele s golmanem Soukupem musela čelit mnoha pokusům domácích forvardů, ovšem v prvních dvaceti minutách bez gólové střely.Ve dvaatřicáté minutě zatáhl míč do útoku Falta, po kombinaci skončil míč u Chorého a ten mířil přesně - 1:0.

Tlak domácích pokračoval i po změně stran; ojedinělé pokusy hostí z brejků pak likvidoval bezchybný Buchta. Gólová pojistka Sigmy přišla až v nastaveném čase, kdy odražený míč trefil Sladký do prázdné brány ve chvíli, kdy se hosté pokoušeli o obdobu hokejové hry bez brankáře. Sigma se posunula na postupovou pozici a zažehnala krizi z úvodu sezóny.

Branky: 32. Chorý, 90+3. Sladký. Rozhodčí: Mrázek – Flimmel, Vodrážka. ŽK: Chorý, Petr, Houska – Pimpara. Diváci: 2269.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek (52. Jemelka) – Zahradníček, Houska, Plšek, Petr (81. Habusta), Falta – Chorý (89. Yunis). FK Viktoria Žižkov: Soukup – Trýzna (66. Engelmann), Opluštil, Pimpara, Šandera – Podrazký, Pavlata, Krystan (46. Sixta) – Urbanec, Klán V. (46. Dočekal), Volek.

Další články