Zde může být vaše reklama.

Daly pět branek Fotbalistky Sigmy mají první výhru v sezoně

Fotbalistky Sigmy mají první výhru v sezoně

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2020 - 15:47

Fotbalistky SK Sigma Olomouc poprvé v sezoně vyhrály. Dočkaly se ve 4. druholigovém kole. Premiérový bodový zisk si připsaly už minulý víkend, to remizovaly v Teplicích 2:2. A dnes si doma na stadionu v Grygově poradily s Líšní, které nastřílely pět branek.

Výhra se ale nerodila lehce. Líšeň totiž začala velmi dobře a mohla se dostat do vedení. Sigmu nejprve zachránilo po standardce břevno, pak Mumyková po chybě v domácí obraně z tutové pozice minula odkrytou bránu. S přibývajícím časem už se pak domácí tým začal rozjíždět.  V 16. minutě trefila Barošová levou tyčku a odražený míč poslala do brány Štajgrová. Ještě do pauzy trefila Sigma tyčku znovu, tentokrát to bylo po ráně Skupinové. Do šaten šel domácí tým s hubeným náskokem, který ale rychle navýšil. Ve 46.minutě se po pravé straně protáhla Štajgrová, přihrála pod sebe a Brudná zakončila přesně – 2:0. Za další čtyři minuty to bylo podobné. Zprava nacentrovala před Čislinská. Střelu Oršelové ještě obrana dokázala zblokovat, ovšem pouze k Brudné, které znovu vystřelila pohotově a přesně – 3:0. O čtyři to bylo v 69. Minutě. To dostala krásnou kolmou přihrávku mezi obranu Štajgrová, šla sama na brankářku a bez potíží proměnila. Jenže chvíli poté dala gól také Líšeň. A když pak deset minut před koncem i druhý, mohlo se zdát, že to ještě bude drama. Nebylo. V 82. minutě dala pátou branku Sigmy krásnou střelou k pravé tyčce zpoza šestnáctky Kočišová a bylo hotovo.

„Potvrdilo se, že výkonnost týmu roste každým zápasem a pozitivem také je pět vstřelených branek. V utkání jsme znovu využili několik hráček z dorostu, které se pomalu připravují na přechod do ženské kategorie,“ řekl trenér Vlastimil Zeman pro klubový web.

SK Sigma Olomouc – SK Líšeň 5:2 (1:0)

Branky: 16. a 68. Štajgrová, 46. a 50. Brudná, 82. Kočišová - 69. Špičková, 80. Řezáčová. Rozhodčí: Rosskohl – Přecechtěl, Koníček. ŽK: Skupinová. Diváci: 47.

SK Sigma: D. Navrátilová – Barošová (78. Kočišová), Holcová, Muláková, Tanenbergerová – Gnipová, Brudná (78. Maříková), Skupinová (67. Vykopalová), Čislinská (56. Pěrušková) – Oršelová (56. Rédová), Štajgrová. Trenér Vlastimil Zeman.

Další články