Zde může být vaše reklama.

Co se děje s Kohouty: Příprava od porážky k porážce

Co se děje s Kohouty: Příprava od porážky k porážce

19. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jako den a noc jsou loňská a letošní příprava olomouckých hokejistů. Jestliže fanoušci doufali, že se Mora chytí proti zřejmě nejslabšímu týmu extraligy z Karlových Varů, nestalo se, a další porážku snižoval Knotek až minutu před koncem. Je to jen příprava, ale v týmu něco skřípe.

Po přesvědčivé výhře nad Jihlavou hned na úvod přípravy přišel nejen výsledkový, ale i herní propad, jehož výsledkem je pět porážek v řadě a nespočet otazníků. Copak se s týmem, který loni v základní části konkuroval nejlepším týmům extraligy, stalo?

1. Neproduktivní útok. Střelec se ještě nenašel

Loni to celkem šlo dvojici Laš - Buc, druhý jmenovaný tu už ale není. Olomouc útok posilovala, a vědoma si nedostatečného důrazu svých forvardů před brankou v létě ulovila mimo jiné Anatolije Protasenju. Ten kromě jednoho nastoupil ve všech přípravných zápasech, ale spasitel se v něm alespoň zatím nenašel. Pouhé dvě asistence jsou sakra málo na hráče, od kterého se čekala nájemní smlouva na vyšší patra minimálně klubové tabulky produktivity. Velmi dobře se naopak zatím jeví Knotek.

2. Přesilovky, stará známá písnička

Kdo viděl alespoň něco z dosavadních zápasů, posepíše, že se mnoho nezměnilo. Občas je během početního výhody problém i zavézt puk do pásma. Po loňské sezóně, nejúspěšnější za posledních dvacet let, nemáme důvod tahům trenéra Venery nevěřit. Otázky se ale nabízejí.

3. Hra na tři pětky. Je to to pravé do přípravy?

Ano, jistě. Pár hráčů je zdravotně indisponováno. I přesto hrajeme přípravu stylem, který se nutí zeptat, proč přicházel třeba nový Mikúš, když se potom nedostane na led.

4. Falter zatím nepřesvědčuje

Po odchodu Tomáše Vošvrdy se stal novou dvojkou Martin Falter, mezi tyče se postavil ve třech přípravných zápasech, a prozatím se může "pochlubit" statistikou 3,66 obrdženého gólů na zápas. Pro srovnání, Konrád odchytal stejný počet minut, a se statistikou 1,66 gólu na zápas. Třeba by měl dostat šanci Jakub Urbisch.

V přípravě nás čekají ještě čtyři zápasy, a to ve Zlíně, doma s Hradcem a s Trenčínem, a nakonec odveta na Slovensku proti témuž soupeři.

-ms-

Další články