Zde může být vaše reklama.

Fantastický obrat! Mora už prohrávala 0:3, ale otočila zápas

Fantastický obrat! Mora už prohrávala 0:3, ale otočila zápas

23. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoučtí hokejisté sehráli zajímavé utkání v Plzni a připisují si po Varech druhou porážku venku s papírově slabším protivníkem. Plzeň to na Olomouc ale umí, a tak jako už několikrát byl pod porážkou Kohoutů na západě Čech podepsán olomoucký odchovanec Ondřej Kratěna.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:6 p.p. (3:0, 1:4, 1:1 - 0:1)

Olomouc, v sestavě opět s Galvasem a tentokrát i s Fořtem, prožila v Plzni hororovou první třetinu. V její polovině Plzeň využila přesilovku, kdy od modré vypálil Ondřej Kratěna a pro Tomáše Svobodu už nebylo příliš těžké dorazit puk za brankovou čáru. Olomouc inkasovaný gól srazil a domácí převzali iniciativu, která byla korunována o pět minut později druhým gólem, tentokrát z trestného střílení. Tomáš Hrnka střelou o tyč zvýšil plzeňské vedení na 2:0 a situace začala být pro Hanáky vážná. Ještě hůř bylo dvě minuty před koncem, kdy se před Konráda proháčkoval Nicholas Johnson a skákající puk se od bruslí olomouckých obránců svezl za bezmocného Konráda potřetí. Jen o půlminuty později pak zvonilo za Konrádem břevno.

Co se o přestávce stalo nebo řeklo v Kohoutí kabině, ale zabralo: Nástup do druhé třetiny totiž měli Kohouti bleskový: po osmnácti vteřinách hry bylo srovnáno zásluhou Knotka, který tribunám i spoluhráčům ukázal, že hokej se dá hrát i jednoduše. O tři minuty později už to bylo 2:3 - a opět zásluhou Knotka, mimořádně aktivního v předbrankovém prostoru. Třetí, vyrovnávací gól přišel za minutu: Petr Strapáč objel branku, vystřelil po ledě a Machovskému puk prošel pod betony do branky. Kohouti následně přečkali oslabení při vyloučení Ondruška, a v polovině utkání nevídaným způsobem otočili zápas - od kruhů pálil znovu Strapáč, a jestli Mora před sezónou hledala střelce, nyní našla rovnou dva. Olomoucký hokej ani nepamatuje, kdy jsme naposledi dali čtyři góly v jedné třetině. V tu chvíli se na plzeňském stadionu otevřela stavidla útočného hokeje jako by bez obran, a v následné domácí přesilovce se ukazatel skóre vrátil k vyrovnanému stavu - Půlpán překonal Konráda a bylo to 4:4. Vzápětí mohl vrátit vedení hostům Eberle, ale Machovský jeho střelu na poslední chvíli vytáhl vyrážečkou.

Poslední třetinu začínala Olomouc zbytkem krátké přesilovky pět na tři, domácí se ale ubránili. Útočný hokej z obou stran ale pokračoval; v polovině poslední třetiny ujížděl na Machovského Holec, byl ale zastaven. Aktivitu sice postupně přebírala domácí Plzeň, do vedení však šla znovu Olomouc: deset minut před koncem Juraj Mikúš tečoval střelu Hermana a vrátil Olomouci vedení. Bohužel jen na pár sekund, protože o půl minuty později Kubalík dorazil za Konrádova záda střelu Indráka a skóre se zastavilo na 5:5.  Dvě minuty před koncem pak už už věšel vítězný gól pro Plzeň do prázdné Čerešňák, když se odněkud objevila zpátky na scéně magická Konrádova lapačka a olomoucký brankář puk chytil. Závěrečná bitka mezi Kubkou a Mataiem byla spíše pro zpestření a bláznivý zápas dospěl do prodloužení.

Prodloužení pokračovalo v útočném duchu z obou stran, což zvláště při hře tři na tři vydalo na několik mimořádných hokejových okamžiků. Šťastnější nakonec byla pár sekund před koncem Olomouc - po už několikátém úniku Holce dorazil puk do plzeňské branky Eberle, který tím dokonal velkolepý olomoucký obrat.

Branky a nahrávky: 1. T. Svoboda (Kratěna, P. Kadlec), 16. Hrnka (TS), 18. Johnson (Kratěna, P. Kadlec), 32. Pulpán (D. Kubalík), 54. D. Kubalík (Čerešňák, Kracík) – 21. J. Knotek (Holec), 24. J. Knotek (Laš, Holec), 24. Strapáč (Ostřížek, Eberle), 29. Strapáč (Eberle, Ostřížek), 54. J. Mikúš (Burian), 65. Eberle (Holec, Houdek)  Diváci: 3 789.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – P. Kadlec, D. Sklenička, Pulpán, Čerešňák, Moravčík (C), Kubka – T. Svoboda, Hrnka, Kratěna – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Koreis, Yellow Horn – Schleiss, Lev, Suchý.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Holec – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, J. Mikúš, Matai – Jergl, Herman, Fořt.

Rozhodčí: Horák, Hribik – Brejcha, Suchánek.

Další články