Zde může být vaše reklama.

Hrubec proti Konrádovi. Olomouc veze dva body z Třince, mají cenu zlata

Hrubec proti Konrádovi. Olomouc veze dva body z Třince, mají cenu zlata

29. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

S nutností jakkoli bodovat se v pátek vypavili hokejisté Olomouce do Třince odehrát osmé extraligové kolo. Do sestavy Kohoutů se vrátil Kevin Sundher, a předvedl se vyrovnávacím gólem na 2:2, při kterém ukázal, co je to ten pověstný kanadský důraz. Vyrovnané utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Kohouti. Dva body z Třince mají cenu zlata.

videoprojektory web

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:3 s.n. (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Domácím se v úvodu utkání několikrát nepovedlo přejít střední pásmo, když už to ale konečně vyšlo, byl z toho gól - po vyhraném buly se k puku dostal Vladimír Roth a Třinec šel do vedení. Olomouc vzápětí dostala k dobru přesilovku, během které ale Hrubce neohrozila. Hokejová božstva se ale nad Kohouty alespoň na chvíli slitovala a v jedenácté minutě je vrátila do zápasu - Jakub Galvas vyslal do brejku Eberleho, který odrazem o tyč nedal Hrubcovi šanci. Vzápětí vedl znovu Třinec; podruhé během první třetiny pálil Roth a bylo to 2:1.

Druhá třetina začala přesilovkou Ocelářů, zajímavo ale bylo o chvíli později u docmácí branky - Sundher předvdl kanadský důraz a skončil v bráně Hrubce i s pukem a obráncem Linhartem, a rozhodčí konzultoval věc se svým kolegou u videa - po chvíli napětí byl gól uznán a stav utkání tak znovu srovnán. Hostům vlil vyrovnávající gól energii do žil a postupně se stali aktivnějším týmem. Olomoucký tlak ale brzdila série vyloučení, rozplizná druhá třetina tak už proto mnoho vzruchu nepřinesla.

Třetí třetinu zahájili domácí tlakem, byl ovšem nijaký a platonický a tak se do vedení po zásluze dostala Mora - ve vlastním oslabení ujel Marek Laš a potřetí překonal Hrubce. Vedení ale vydrželo hostům jen několik sekund - Třinec přeci jen využil přesilovku a Martin Růžička se nemýlil - 3:3. Vyrovnání přineslo mimořádně zajímavý konec zápasu, kdy se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu a k vidění byl skutečně atraktivní hokej. Tři minuty před dovršením šedesáté minuty dostali Kohouti k dispozici přesilovku po útočném faulu Daniela Rákose, odehráli ji ale zpoloviny pasivně, o druhou polovinu přišli při vyloučení Ondruška. a zápas dospěl do prodloužení.

Olomouc do něj proklouzla především kvůli vynikajícímu Konrádovi, který v závěrečných minutách třetí třetiny doslova čaroval. Stejný obrázek hry pokračoval i v úvodu nastavení, Oceláři drze zaměstnávali olomouckého gólmana, většinu prodloužení ale opět hráli v početní výhodě - Laš sundal u hrazení Irgla a Třinec dostal další početní výhodu. Olomouc se ale ubránila a ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. Brankářský souboj Hrubec versus Konrád vyzněl lépe pro hosty z Olomouce, kteří tak odvážejí z Třince mimořádně cenné dva body.

Branky a nahrávky: 6. Roth (Dravecký, Svačina), 13. Roth (Linhart, Cienciala), 48. Martin Růžička (Marcinko, Roth) – 12. Eberle (J. Galvas, Laš), 24. Sundher (L. Galvas, J. Galvas), 47. Laš (Vyrůbalík, J. Knotek), rozh. náj. Sundher

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek.

Další články