Zde může být vaše reklama.

Hokej: Boleslav nás obrala o tři body v poslední třetině

Hokej: Boleslav nás obrala o tři body v poslední třetině

22. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Předzápasové kurzy sázkových kanceláří věřily Olomouci. Jednačtyřicáté kolo hokejové extraligy proti sobě svedlo Olomouc a Mladou Boleslav, které před utkáním dělily pouhé dva body. Kohouti se v případě tříbodové výhry mohli senzačně posunout na desáté místo. Přes nadějné dvě třetiny k tomu ale nedošlo.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

Bruslaři, na které se Olomouc snaží v tabulce dotáhnout, začali zostra a Konrád musel první kosmický zákrok vytasit už po patnácti sekundách hry. Boleslav svůj tlak zúročila po necelých čtyřech minutách, kdy střelu od modré šikovně tečoval syn olomouckého mistra extraligy z roku 1994 Jaromíra Látala Martin, a dostal hosty do rychlého vedení. Olomouc se hnala za vyrováním, největší hlad po gólech ukazoval Roman Rác, vstřelit gól se ale Kohoutům povedlo až na konci třetiny - Knotek tečoval Škůrkovu dělovku, a vyrovnání tak přišlo takřka identickým způsobem, kterým šla na začátku zápasu do vedení Boleslav.

Také druhá třetina začala náporem Středočechů, druhý gól ale nepřidali. Naopak udeřilo do jejich sítě - Vilém Burian vyhrál buly a pohotově poslal puk za Maxwella - 2:1. Konec třetiny se nesl ve znamení dvou slepených přesilovek hostí, ti se ale neprosadili, a naopak několik vteřin před sirénou zahrozil Hermann. Maxwell jeho střelu ale ramenem vyrazil.

Bruslaři ale věděli, o co se dnes hraje, a do poslední části hry doslova vlétli. Netrvalo to ale dlouho a hosté otočili dvěma slepenými góly Tomáše Hyky zápas - nejprve nadvakrát propasíroval puk za Konráda a vyrovnal, o chvíli později dorazil Musilovu střelu a strhl vedení na stranu hostů. Do konce zbývalo deset minut a kohoutí družina v ten moment vsadila vše na útok. Kousek od dalšího vyrovnání skóre byl Hermann, po něm i Knotek, pak Vlach s Eberlem nedokázali dorazit Vyrůbalíkovu bombu. Štěstí dnes ale nepřálo: při brejku hostí zasáhl nečistě Rašner a následné trestné střílení proměnil Pavel Musil. Mora po třech vítězných zápasech padla, stydět se ale nemusí.

Branky a nahrávky: 18. Škůrek (Skladaný, Vyrůbalík), 32. Burian – 4. Látal (Kurka, Hanzlík), 46. Hyka (Jonák, Musil), 49. Hyka (Musil), 58. Musil (TS)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Rašner, Houdek (A), J. Galvas – Laš, J. Knotek, Skladaný – Strapáč, R. Vlach, Eberle – Holec, T. Mikúš, Rác – Burian, Herman, Fořt.

BK Mladá Boleslav: Maxwell (Lukáš) – Štich, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, T. Voráček, Kučný, Trončinský – Pacovský, Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Orsava – Látal, Vampola (A), Jonák – Urban, Žejdl.

Další články