Zde může být vaše reklama.

Hokejisté padli ve Vítkovicích, čestný gól vstřelil v závěru Holec

Hokejisté padli ve Vítkovicích, čestný gól vstřelil v závěru Holec

20. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V dohrávce osmnáctého kola hokejové extraligy vyšli hokejisté Olomouce na ledě Vítkovic naprázdno. Ač se hosté snažili sebevíc a stříleli snad ze všech úhlů, kouzlící Bartošák jim nepovolil více, než jednu branku a to až v samotném závěru utkání. Vítkovice naopak skórovaly čtyřikrát, dvě branky daly v přesilové hře a jednu dokonce ve svém vlastním oslabení.

Hosté vstoupili do utkání lépe, kotouč se prakticky neodlepil od jejich hokejek a Bartošáka řádně rozchytali. Přesto to byli domácí, kteří odcházeli do kabiny spokojenější, přesilovku využil Lev, ve svém vlastním oslabení pak přidal branku Tybor. Olomoučtí měli před první sirénou k dispozici přesilovku, ale s tou si příliš poradit nedokázali.

Ani ve druhé třetině nebyl Bartošák ve vítkovické brance překonán, naopak to byli domácí, kteří díky Kucserově pohotovosti přidali další branku. Po tomto gólu přenechal Konrád své místo v brance Olomouce kolegovi Lukášovi. Hosté byli nadále pilnějším týmem, i v této třetině prověřili Bartošáka víckrát než jejich soupeř, ale u prověření vše také skončilo.

Poslední část hry přinesla alespoň čestný úspěch hostů, o branku se postaral Holec. Poměr střel na branku v celém utkání 20:38 ale mluví o tom, že Olomouc nebyla lepší jen opticky, ale absence střelce, pokud se nedaří Irglovi, nadále trvá.

Branky a nahrávky: 11. Lev (O. Roman), 14. Tybor (O. Roman), 29. Kucsera (P. Zdráhal), 53. Baranka (O. Roman, Tybor) – 57. Holec

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – D. Květoň, O. Roman (A), Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Toman, Pytlík, Baláž.
HC Olomouc: Konrád (29. Lukáš) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Mráz, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Burian, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Holec.

Další články