Zde může být vaše reklama.

Jak jsme si vedli s Plzní v základní části: Byli jsme o dva body lepší

Jak jsme si vedli s Plzní v základní části: Byli jsme o dva body lepší

11. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Už po víkendu odstartuje čtvrtfinále hokejové extraligy, a Kohouti se napoprvé představí jako hostující tým v Plzni. Z trojice týmů (Plzeň, Mladá Boleslav, Hradec), které se rýsovaly jako možní soupeři před posledním kolem základní části, si většina fanoušků přála právě toho soupeře, kterého jsme nakonec dostali. V základní části jsme přitom ve vzájemných zápasech byli lepší.

Jistě - co bylo, nemusí platit nyní, bude rozhodovat aktuální forma. V základní části jsme ze vzájemných duelů vytěžili bodů sedm, z toho čtyři na západě Čech. Oběma týmům se přitom dařilo lépe, pokud hrály venku - Plzeň získala ze vzájemných soubojů bodů pět, z toho tři u nás. To samo o sobě může dát sérii neobyčejný náboj, domácí prostředí může být svazující pro oba týmy. Skóre vzájemných zápasů bylo ovšem vyrovnané - 11:11.

Nejen souboj Tomajko - Kratěna

Kdysi spolu s Michalem Brošem začínali v Olomouci v jedné formaci. Pak se jejich cesty rozdělily, dvacet let poté Tomajko stojí na olomoucké lavičce, zatímco Ondřej Kratěna nadále brousí led a patří mezi hlavní plzeňské postavy. Ze vzájemných zápasů si Kratěna odnesl 1+1 kanadský bod. Zajímavá je i bilance brankářů: za Plzeň všechny zápasy s Olomoucí odchytal Machovský, za Moru nastoupili ve dvou zápasech Konrád (dvě výhry) a a ve dvou Vošvrda (dvě prohry). Z hráčů Olomouce byli nejproduktivnější Marek Laš (2+1), Tomáš Mikúš (3+0) a Jiří Řípa (1+2).

Série staruje v pondělí na plzeňském ledě, v Olomouci uvidíme minimálně třetí a čtvrtý zápas v pátek a v sobotu příští týden.

-red-

Další články