Zde může být vaše reklama.

Jandač pozval Hermanna do kempu adeptů reprezentace

Jandač pozval Hermanna do kempu adeptů reprezentace

02. 07. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na tradičním letním minikempu pro mladé hokejisty má olomoucký hokej poprvé svého zástupce. Kouč národního týmu Jandač povolal olomouckého útočníka Jakuba Hermanna. Tradici kempů založil Vladimír Růžička, loni proběhla příprava pod vedením Vladimíra Vůjtka. Letos míří soustředění do západočeských Rokycan, adepti národního týmu se trenérům představí na čtyřech trénincích v termínu 27. - 29. července.

Pozvánku na letní akci obdrželi čtyři brankáři, osm obránců a třináct útočníků, zkušenosti s mezistátním hokejem mají pouze gólman Matěj Machovský, jen byl trojkou na letošním MS v Rusku, zadák Marek Hrbas a útočník Dominik Kubalík. Plzeňský střelec do poslední chvíle bojoval o účast na soupisce pro šampionát dospělých, leč neuspěl a z ruské metropole se vracel domů.

Pro kemp v Rokycanech byli zařazeni především hokejisté z ročníků 1992 až 1996, řada hráčů se v minulosti představila na šampionátech do 18 nebo 20 let. Nejmladším účastníkem bude jihlavský gólman Jakub Škarek, který je členem kádru nově se rodící osmnáctky. Dosud chytal jen WSM Ligu, stejnou soutěž hrál v uplynulém roce za Kladno nyní už plzeňský útočník David Stach.

Po delší odmlce se v dresu se lvíčkem, i když jen na trénincích, ukáže sparťanská posila Dominik Uher (naposledy MS 18 v Minsku 2010 podobně jako olomoucký Jakub Herman). Prostor dostanou boleslavští talenti Musil s Hykou, jenž se jevil velmi dobře už loni v Jihlavě, elitnímu dresu byli v uplynulé sezoně relativně blízko plzeňský zadák Michal Moravčík nebo vítkovický útočník Patrik Zdráhal. Toho na podzim zabrzdilo zranění.

Jediným krajánkem výběru je Lukáš Lhoták, nadaný útočník švýcarské Ambri-Piotty, vedla Uhra se do českého hokeje vrací ze zámoří někdejší slávista Richard Nejezchleb (nyní Litvínov). Do loňského kempu v Jihlavě, který proběhl ve stejném letním termínu, se z aktuálně zveřejněné nominace zapojili Machovský, Klok, Pavelka, Hyka, Kämpf a D. Kubalík.

Na Horáckém zimním stadionu se tehdy v přípravě potili také obránci M. Doudera, Jeřábek a Šimek - všichni se pak koncem sezony výborně předvedli na MS. V reprezentaci dostali příležitost i další mladí hráči - kupříkladu Machovský, Polášek, Pláněk, Kubalík či Holík. Letošní skupina hokejistů má stejné šance. Kdo zaujme, řekne si o příležitost do budoucna.

Nominace na letní kemp mladých adeptů reprezentace (27. - 29. července 2016, Rokycany):

Brankáři:
Matěj Machovský (HC Škoda) Plzeň), Jan Lukáš (BK Mladá Boleslav), Jakub Škarek (HC Dukla Jihlava), Karel Vejmelka (HC Kometa Brno).

Obránci:
Zdeněk Čáp (Mountfield HK), Marek Hrbas (HC Sparta Praha), Lukáš Klok (HC Vítkovice Steel), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Tomáš Pavelka (HC VERVA Litvínov), Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Jan Ščotka (HC Dynamo Pardubice), Jan Štencel (HC Kometa Brno).

Útočníci:
Dominik Kubalík, Miroslav Indrák, David Stach (všichni HC Škoda Plzeň), Tomáš Hyka, Pavel Musil (oba BK Mladá Boleslav), Jakub Herman (HC Olomouc), David Kämpf (Piráti Chomutov), Lukáš Lhoták (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Richard Nejezchleb (HC Verva Litvínov), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Dominik Uher (HC Sparta Praha), Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Steel).

Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Další články