Zde může být vaše reklama.

Jestřábi divoce posilují. Jaké jsou ambice klubu?

Jestřábi divoce posilují. Jaké jsou ambice klubu?

29. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Rudovský z Kladna, Lubomír Korhoň a Pavel Kantor jsou další velká jména, která se v letní přestávce objevila na soupisce prvoligového Prostějova. Tým, který se ve své druhé prvoligové sezóně dostal do předkola play off a skončil své tažení až na později barážové Slavii, se tak ambicemi rozhodně netají.

Do začátku sezony 2016/17 sice ještě zbývají více jak tři měsíce, prostějovští Jestřábi se ale mohou kompletními čtyřmi útoky pochlubit už nyní. Jako v pořadí dvanáctý forvard rozšířil kádr Hanáků Jan Rudovský, který většinu zápasů své dosavadní kariéry odehrál v extralize a v první lize. Produktivní devětadvacetiletý hokejista, jemuž se povedly především poslední dva ročníky, přichází do Prostějova na hostování z mateřského Kladna. „O Honzu jsme usilovali již před loňskou sezonou, ale nakonec zůstal v Kladně. Letos se nám povedlo dotáhnout jednání do konce. Očekáváme, že zvedne efektivitu především při přesilových hrách a bude schopen rozhodovat v klíčových momentech zápasu," okomentoval pro klubový web příchod další velké posily sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Do Prostějova se také po více než třech sezónách vrací zkušený Lubomír Korhoň, který hrál několik let v Anglii. Korhoň si také v minulosti dosyta zahrál extraligu; hrál ji hned v osmi klubech, v mateřské Olomouci, Zlíně, Havířově, Liberci, Pardubicích, Třinci, Vítkovicích a v brněnské Kometě. Nejpovedenější extraligový ročník přitom možná trochu překvapivě zažil v letech 2001 a 2002 v kádru Havířova, jenž dnes soupeří s Jestřáby v první lize. Za tento celek tehdy nastoupil do 51 utkání a nasbíral v nich 45 bodů za 25 tref a 20 asistencí. Tato produktivita mu mimo jiné vynesla také dva zápasy v reprezentaci.

Posledním velkým jménem, které Jestřábi zveřejnili včera, je hokejový brankář Pavel Kantor, který si prošel extraligovými kádry Českých Budějovic, Hradce Králové i Vítkovic.

-ms-

 

Další články