Zde může být vaše reklama.

Katastrofální druhá třetina: Mora v přípravě nestačila na Třinec

Katastrofální druhá třetina: Mora v přípravě nestačila na Třinec

03. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hokejisté Olomouce přivítali ve druhém přípravném utkání Třinec. S Lukášem Galvasem poprvé proti jeho bývalému klubu, s Falterem v brance a s navrátilcem Řípou v sestavě zatlačila Mora hosty v úvodních minutách do hluboké defenzívy. Další průběh zápasu ale vyzněl lépe pro Třinec a konfrontace s kvalitnějším soupeřem možná pokládá otázku, kde jsou letos jakékoli posily.

luneta banner

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 0:3, 0:1)

Utkání začalo oboustranně svižně, více ze hry ale měli domácí. Už po pár vteřinách se dostal k nadějné střele Ondušek, třinecká obrana ji ale dokázala zblokovat. Kohouti se poprvé dočkali v osmé minutě, kdy při přečíslení dostal zpětnou přihrávku nejlepší hráč Olomouce v tomto zápase Herman a Mora vedla 1:0. Vzápětí mohl přidat druhý gól Holec, štěstí ale stálo při Hrubcovi. Mora potom spálila několik vyložených šancí, a krátce před přestávkou vyrovnal z trestného střílení Hrňa. Obecenstvo bývalého olomouckého útočníka vypískalo.

Druhá třetina začala pro Olomouc jako zlý sen. Nejprve Milan Doudera ranou od modré strhl vedení na stranu hostů, vzápětí slepeným gólem zvýšil na rozdíl dvou branek Marek Růžička, a olomoucká dominance byla náhle pryč. Mora se sice tlačila do útoku, zakřiknutý herní projev ale snížení nenesl. Naopak počtvrté udeřilo na druhé straně - už podruhé do prázdné branky zakončoval v zápase po asistenci Hrni Svačina. Od toho okamžiku jako by existoval na ledě jen jeden tým. Falter sice pokryl několik šancí Třince, po střele Martina Růžičky mu ale zazvonila za zády tyč, a vzápětí měl štěstí než rozumu přo kombinaci Hrni se Svačinou. Vypjaté emoce přinesly boxerskou vložku Škůrka s Jankem, oba následně putoval na trestnou lavici. Druhá přestávka byla pro Kohouty doslova vysvobozením.

Do poslední třetiny vlétla Olomouc aktivně ve snaze korigovat skóre, šance měli ale opět hosté. Měhem úvodních dvou minut se puk dvakrát klouzal olomouckým brankovištěm a jen se štěstím neskončil v síti. Střely domácích naopak často končily zblokované třineckou obranou a Hrubec obvykle ani nemusel zasahovat. Největší šanci si vypracovali Buc s Burianem, i v tomto případě ale třinecká defenzíva pracovala na výbornou. V polovině poslední třetiny se Olomouc přeci jen snížení dočkala: oku lahodící kombinaci zakončil přesnou střelou Herman, a dal svůj druhý gól v zápase. Hra tím získala nový náboj a na hokej se doopravdy dalo dívat. V posledních minutách se hosté zatáhli do obrany; tři minuty před koncem zvedl diváky ze sedaček ve vlastním oslabení Eberle, ale přestřelil. Mora prohrála s Třincem 2:4, výsledek je ale s ohledem na předvedenou hru milosrdný.

Branky a nahrávky: 8. Herman (Buc, Strapáč), 52. Herman (Buc, Vyrůbalík) – 19. Hrňa, 24. Doudera (Polanský), 25. Růžička (Haman, Doudera), 28. Svačina (Hrňa)

HC Olomouc: Falter (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Galvas L., Staněk, Ondrušek, Spurný – Jergl, Skladaný, Laš, Eberle, Pechanec, Burian, Buc, Herman, Strapáč, Rác, Řípa, Holec, Macuh

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Krajíček, Adámek, Doudera, Haman, Linhart, Jank – Růžička Martin, Růžička Marek, Petružálek, Adamský, Polanský, Kovařčík O., Svačina, Kovařčík M., Hrňa, Hladoník

Rozhodčí: Dědek, Kašík – Novotný, Zedník.

Další články