Zde může být vaše reklama.

Konečně za tři body. Mora zdolala Bruslaře

Konečně za tři body. Mora zdolala Bruslaře

23. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Série porážek, a navrch zklamání z Litvínova, kde Kohouti už vedli 2:0, ale zápas ztratili. Do zápasu s Mladou Boleslaví vstupovala Olomouc s tím, že musí zvítězit, a to se nakonec podařilo. Boleslav sice v polovině zápasu snížila, Kohouti ale reagovali okamžitě a vyhráli 2:1.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

S exolomouckým Lukášem v brance přijela do Olomouce také mimořádná útočná síla, která se hned po úvodním buly usadila před Konrádem a bušila do naší obrany. Jejich tlak, znásobený brzkou přesilovkou, dokázala Mora eliminovat až okolo páté minuty, Olomouc postupně přebírala aktivitu a ta vyvrcholila v sedmnácté minutě úvodní brankou do Lukášovy klece. Staněk pálil z kruhu, Eberle tečoval a Lukáš si na puk ani nesáhl.

Po celou druhou třetinu se Boleslav snažila o vyrovnání, většina akcí ale narážela na připraveného olomouckého brankáře. Ten nedosáhl na puk až krátce po polovině zápasu, kdy olomoucké obraně ujel Hyka a blafákem k pravé tyči si Konráda vychutnal. Radost Boleslavi ale měla velmi krátkého trvání; trvalo necelou minutu, než mezírku mezi Lukášovými betony našel Knotek a vrátil Kohoutům vedení.

Třetí třetina patřila až do poloviny celá Olomouci; ta svého soupeře přehrávala a boleslavský tlak přišel až v úplném závěru. Hosté se pokusili o hru bez brankáře a jejich zámek před Konrádem řídil aktivní Klepiš, k vyrování se ale Bruslaři nedostali. Stadion vrušilo minutu před koncem naražení Jaroměřského na mantinel za Konrádovou brankou, které bylo podle všeho na trest do konce utkání, rozhodčí ale nevylučovali a Mora svůj jednogólový náskok ubránila.

Branky a nahrávky: 17. Eberle (Staněk, Ostřížek), 33. J. Knotek (Rác, Holec) – 32. Hyka (Stříteský)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Matai, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Burian, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Holec, Rác, Jergl.

BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kurka, Pastor – Látal, Vampola, Lenc – Hyka, Klepiš, Jonák – Pospíšil, Žejdl, Pabiška – Jiránek, Musil.

Další články