Zde může být vaše reklama.

Koupí hokejový klub Jiří Dopita? O tomhle nic nevím, tvrdí šéf Ivo Kuba

Koupí hokejový klub Jiří Dopita? O tomhle nic nevím, tvrdí šéf Ivo Kuba

06. 03. 2006 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mluví se o tom už několik let. Naposledy se o změně ve vedení nahlas hovořilo loni po sezóně, kdy se údajně měl do čela klubu postavit bývalý hokejista Milan Holub. Letos se stále častěji začíná skloňovat jméno, které dává velkou naději: Jiří Dopita.

Druhý březnový den se uskutečnilo tradiční setkání hráčů s fanoušky klubu a loučení s hokejovou sezónou. Téma Dopita bylo jedním z hlavních. Na srazu ovšem chybělo vedení klubu. "Nevíme zatím nic konkrétního, ale už jsme něco takového zaslechli. Kolem zimáku to tak trochu prošumělo," řekl hráč HC Olomouc Michal Šafařík. Jeho slova potvrzuje i Filip Smejkal. "Prošumělo? Spíš projela taková menší tatra," tvrdí další z hráčů. Podle všeho se ale neočekává, že by se Dopita chtěl ujmout nějaké funkce v klubu. Fotograf HC Olomouc Martin Pátek na setkání mimo jiné uvedl, že "Dopita na to sice peníze má, ale investovat nebude a spíše se očekává, že by jeho jméno mohlo přitáhnout hodně investorů. Všeobecně se ví, že Dopita chce vrátit Olomouci extraligu. Všichni čekali, že se chce vrátit i jako hráč a pomoci klubu do první ligy, stejně jako před lety," řekl fotograf.

Šéf olomouckého hokeje Ivo Kuba zatím jakékoli zvěsti o rošádě ve vedení diplomaticky popírá. "O tomhle nic nevím. Ani o žádném zasedání vedení na toto téma, takže se k tomu nemohu vyjádřit," řekl. Sám hokejista o svém možném vstupu do olomouckého klubu prozatím mlčí.

K personálnímu zemětřesení mělo podle některých zdrojů blízkých klubu dojít už loni.Valná hromada však tehdy žádné změny nepřinesla, s výjimkou zvolení Petra Říhy ze společnosti Smart Financial do užšího vedení klubu.

--ms-

Další články