Zde může být vaše reklama.

Litvínov nedal Olomouci šanci. Mora zaspala vstup do utkání

Litvínov nedal Olomouci šanci. Mora zaspala vstup do utkání

09. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Skoro pět tisíc diváků se přišlo podívat na úvodní zápas nového ročníku extraligy, po několika prvních minutách ale ochozy ztichly. Mora dokonale zaspala úvod utkání a ve zbyteku zápasu se už jí stáhnout ztrátu nepodařilo. Litvínov veze z olomouckého ledu výhru 3:1, a zcela zaslouženě.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 ((0:2, 0:0, 1:1)

Verva nastoupila k zápasu poprvé v historii se slovenskou dvojicí gólmanů. Jaro Janusovi kryl záda bývalý olomoucký gólman Tomáš Halász, který spolu s Hüblem na měsíční zkoušce usiluje o místo v kádru. Začátek vyšel hostům nad očekávání. První domácí pobyt v útočném pásmu byl sice o poznání nebezpečnější, ale Verva vzápětí defenzívu Kohoutů zaskočila rychlým brejkem, který sehráli Nejezchleb a zakončující Robin Hanzl, 0:1.

Litvínov pak povzbuzen kontroloval hru. Domácí šanci na vyrovnání měl z mezikruží Herman. Pak ale přišel  druhý úder Severočechů: Lukeš prostrčil od bočního mantinelu Pavlíkovi, který si puk výborně zpracoval, jel z několika metrů sám na Konráda, ten jeho střelu vyrazil, z následné dorážky se ale podařilo skórovat a Plecharéna ztichla.

Minutu na to bylo vyloučen Eberle, který má z roku 2015 zlatou medaili právě s Litvínovem. Reichel vyzkoušel gólmana, ale celkově byli v oslabení nebezpečnější Olomoučtí, hlavně při brejku Hermana s Burianem. Skrbkova rána do skrumáže se později dokonce otřela o brankovou konstrukci.

Druhá část přinesla ze strany hostů taktický výkon, podpořený několika dobrými Janusovými zákroky. Hanáci hráli další tři přesilovky.´, gól ale nevstřelili. Sørvik v úvodu sekal, pak Nejezchleb nedovoleně bránil a stejný hráč ještě odseděl trest týmu za špatné střídání, i když proti verdiktu sudích střídačka protestovala.

Třetí třetina přinesla olomoucký tlak, ale dobře kontrolovaný soupeřem. Staněk ostře srazil Pavelku, lehce se mstil Nejezchleb a musel ven, i když k žádné šarvátce prakticky nedošlo. Litvínov v tu chvíli sázel na nebezpečné brejky a tlačil zápas do závěru.

Knotek 100 vteřin před koncem snížil při power play domácích střelou pod horní tyčku, ale pokračující hru bez brankáře po Martynkově vyhození trestal a ukončil rychlý Černý, 1:3! Litvínov si výhru zasloužil za koncentrovaný výkon, neboť od získání dvoubrankového vedení nehrál jedinou přesilovku a sám naopak deset minut ve čtyřech.

Branky a nahrávky: 59. Knotek (Holec) – 2. R. Hanzl (Nejezchleb, Hořava), 7. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 60. J. Černý (Martynek) Rozhodčí: Hradil a Mrkva Vyloučení: 1:5 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0 Zásahy: Konrád 15 - Janus 29 Diváci: 4944

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Fořt, Herman, Burian. Připraven Falter. Trenér: Venera

HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Pavlík – Sørvik, Pavelka – Reichel, Hübl, Lukeš – Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb – Martynek, J. Černý, Trávníček – Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Připraveni Halász a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

Další články