Zde může být vaše reklama.

Máme první bod s Hradcem, navrátilci oživili tým

Máme první bod s Hradcem, navrátilci oživili tým

29. 01. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hokejisté Olomouce vydřeli proti Hradci první bod v této sezóně. Podruhé za sebou došlo utkání až do samostatných nájezdů, podruhé z nich Mora vyšla poražena. Příznivou zprávou pro olomoucké fanoušky je, že jak Roman Rác, tak Matěj Pekr hrají výborně, a jsou příslibem do další fáze sezóny.

Utkání v Hradci začalo rychle: Během sedmi minut padly čtyři góly, a potom se dlouho nic nedělo. Mountfield tlačil, Olomouc systematicky bránila a hrozila z rychlých brejků. Především Roman Rác ukazoval ve druhém utkání od svého návratu chuť do hry a několikrát prověřil Kacetla. Od druhé třetiny se hrály spíš šachy, než hokej; Olomouc se snažila aktivně napadat, několirkát vážněji zahrozil další z navrátilců Pekr, až se dočkal on i fanoušci - krátce po polovině zápasu vystihl laxní rozehrávku hradeckých beků, sebral jim puk, nekompromisně zavěsil a poslal Olomouc do jednobrankového vedení. Hradec od tohoto okamžiku začal stupňovat tlak, a zejména ve třetí části hry doslova zamkl Kohouty v jejich obranném pásmu. Současně však Hradec vyráběl další chyby; minimálně třikrát namazal olomouckým útočníkům, kteří ale už další branku nepřidali. Naše obrana tlaku Hradce dlouho vzdorovala, nakonec ale necelé čtyři minuty před koncem přišlo vyrovnání z hole Frühaufa. Vyrovnaný stav vydržel až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl střelou do horního růžku Konrádovy branky Bednář, a dva body tak zůstaly na východě Čech.

Mountfield HK - HC Olomouc 4:3 s.n. (1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3)

Branky a nahrávky: 1. Dej (Čáp, Bednář), 7. Bednář (Kukumberg), 56. Frühauf (Ihnačák, Courchaine) – 5. Ondrušek, 7. Mikúš (Skladaný), 33. Pekr. Rozhodčí: Souček, Šindler – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 184.

Mountfield HK: Kacetl – Čáp, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Havránek – Bednář (C), Kukumberg, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Šimánek, Vantuch, Courchaine – Köhler, Knotek, Kopta.

HC Olomouc: Konrád (65. Vošvrda) – Skrbek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Laš – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, Mikúš – Pekr, Rác, Holec.

Další články