Zde může být vaše reklama.

Mora: Boj o desítku je už nyní bohužel jen teorie...

Mora: Boj o desítku je už nyní bohužel jen teorie...

23. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jen hypotetická šance. To je smutné, ale pravdivé konstatování o šancích olomouckých hokejistů na desítku, zaručující předokolo play off. Do konce základní části zbývají čtyři kola, a Olomouci chybí čtyři body.

V posledních čtyřech zápasech přitom získala pouze tři. Utkání na Spartě v rámci dohrávky osmnáctého kola dopadlo výsledkově jednoznačně a Olomouc si tak cestu mezi elitních deset týmů značně zkomplikovala. „Bohužel jsme neproměnili spoustu šancí. Sparta navíc měla výhodu přesilových her. Sice je nevyužila, ale dostala se díky nim do hry. To je nakoplo,“ vyjádřil se po zápase pro klubový web útočník Marek Laš. Do konce zbývají čtyři zápasy, a získat v nich body nebude jednoduché.

Hradec, Zlín, Vítkovice a Kometa. Nejhorší soupeři ze všech
Los přitom Olomouci nepřeje. Ve zbývajících čtyřech kolech se nejprve představí v pátek v Hradci Králové, který dlouhodobě patří mezi protivníky, na které prostě neumíme. V této sezóně jsme Hradec ještě neporazili, v minulých dvou sezónách to nebylo o mnoho lepší. Úporný hradecký styl Olomouci nesedí.
V neděli pak čeká Olomouc doma před vlastními diváky přímý souboj o desítku se Zlínem, ve kterém je v podstatě povinné bodovat. Pokud ne, mohou Kohouti na předkolo zapomenout. Mírnou výhodou v tomto klíčovém utkání bude skutečnost, že Zlín je s minimálním rozdílem ve stejné situaci jako my, a Ševci tak mohou mít nohy svázané úplně stejně.
Vzápětí Olomouc zajíždí do Vítkovic, což je další ze soupeřů, který nám dělá mimořádné problémy. Od postupu do extraligy totiž Olomouc v Ostravě ještě nevyhrála, a pokusů přitom bylo už pět. Šestý vzájemný duel na vítkovickém ledě rozhodně nebude procházka růžovou zahradou; tím spíš, že letos jsme Vítkovice ze třech vzájemných utkání porazili jen jednou - sice skvostně 5:0, ale doma. Černá série na ostravském ledě zatím konce nebere. Poslední utkání základní části s našlapanou Kometou tak už pravděpodobně bude jen formální, ať v dobrém nebo ve špatném smyslu.

Co naši soupeři? Jsou papírově ve výhodě...
PLzeň jako náš největší konkurent v boji o desítku je na tom papírově mírně lépe: v pátek zahájí svou poslední čtyřku zápasů V Litvínově, v neděli ale pokračují doma s Karlovými Vary a  mohou tak mimo možnost našeho ovlivnění udělat rozhodnující krok k tomu, aby šťastným týmem byli oni. Vzápětí je čeká zápas doma s marnými Pardubicemi, a o postupujícím tak může být rozhodnuto nejpozději zde. Plzeň má podle losu i podle bodového náskoku zatím na postup nejlepší vyhlídky.
Ve Zlíně si také zrovna nemohou pískat, přeci jen ale mají los mírně milosrdnější, než Olomouc: prvním soupeřem Ševců je Chomutov, následuje utkání s námi, a po utkání v Hradci (s nímž mají modrožlutí o něco lepší bilanci) zajíždějí na poslední kolo do Karlových Varů. Má ještě vůbec Olomouc šanci na postup? Má. Ale opravdu jen hypotetickou. Lehkovážně poztrácené body v průběhu ročníku nyní chybí, a dohnat ztrátu bude mimořádně těžké.
-ms-

Další články