Zde může být vaše reklama.

Mora našla svou tvář, porazila Litvínov a stoupá díky Bohu tabulkou

Mora našla svou tvář, porazila Litvínov a stoupá díky Bohu tabulkou

17. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Krize ze začátku sezóny je, zdá se, zažehnána. Hokejisté Olomouce porazili v pátém extraligovém kole Litvínov na jeho ledě. Dlužno říci, že domácí předvedli svůj zatím nejhorší výkon v sezóně a nepomohlo jim ani to, že se po nemoci vrátil do sestavy Pilař. Mora tak získala druhé vítězství v řadě a stoupá tabulkou do prostor, které odpovídají předsezónním předpokladům.

videoprojektory web

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Na první gól čekal litvínovský stadion do desáté minuty; Vyrůbalík nahrál Škůrkovi a jeho bomba skončila až v síti za Petráskem. Domácí se v průběhu první třetiny ale oklepali a na Konráda se valil útok za útokem, vesměs ale šlo o pokusy příliš kostrbaté na to, aby nějak zásadně ohrozily skóre utkání. Jedinou kloudnou akci předvedl Viktor Hübl, na Konráda si ale nepřišel.

Druhé dějství přineslo hned po zahájení hry zmatky v domácí obraně, celá třetina se pak nesla ve znamení poměrně naivních litvínovských pokusů o vyrovnání. Udeřilo proto u Petráskovy klece - nejprve napáli Lukáš Galvas tyčku, vzápětí už to ale vyšlo a díky Ostřížkovi vedla Olomouc 0:2.

Třetí třetina přinesla očekávaný litvínovský tlak, Pilařova střela ale namísto sítě trefila jen jednoho z diváků. Úřadovali naopak hosté - v sedmačtyřicáté minutě ujelo duo Skladaný - Strapáč, a prvně jmenovaný zavěsil - 3:0. Na druhé straně ujel nejlepší hráč domácích Viktor Hübl, klička mu ale nevyšla a Konrád spěl po desítce v Plzni k druhému čistému kontu v řadě. Na domácích se v závěru utkání podepisovala nervozita, a když byl dvě minuty před koncem vyloučen Trávníček, bylo hotovo.

Branky a nahrávky: 10. Škůrek (Vyrůbalík, Buc), 38. Ostřížek (Skladaný, Herman), 47. Skladaný

HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Dietz, Sörvik, Kubát (A), Gula, Baránek, K. Pilař – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček (C), Gerhát, M. Hořava – Matoušek, Válek, Jurčík.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Buc – Burian, R. Vlach, Eberle – Ostřížek, Herman, Skladaný, – Strapáč, Rác, Jergl.

Další články